Наукова бібліотека НУБіП в полі зору здобувачів PhD

16 грудня 2021 року
     14 грудня 2021 року за підтримки відділу аспірантури та наукової бібліотеки НУБіП відбувся онлайн-семінар для здобувачів третього освітньо-наукового рівня на тему «Академічна доброчесність, використання наукометричних баз даних та інформаційні ресурси наукової бібліотеки НУБіП України для дослідників».
     З вітальним словом до аспірантів першим звернувся проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Миколайович Кваша. Він зазначив важливість розуміння молодими науковцями поняття академічної доброчесності, яке впевнено ввійшло в систему освіти України. Сергій Миколайович наголосив на необхідності дотримання вимог академічної доброчесності, що є запорукою у створенні довіри до результатів навчання та наукових досягнень майбутніх докторів філософії.
     Тетяна Кіщак, директорка наукової бібліотеки у своєму виступі зосередила увагу учасників семінару на статті 42 Закону України «Про освіту», де чітко сформовано та деталізовано відповідальність за академічну недоброчесність, а також розповіла про особливості перевірки видань на ознаки плагіату з використанням антиплагіатних систем, зокрема програми Unicheck, з якою наш університет співпрацює ось уже третій рік поспіль.
     Оксана Павлушенко, завідувачка відділу інформаційних технологій бібліотеки у своїй доповіді наголосила на відкритому доступі для університету до міжнародних наукометричних баз даних (SCOPUS, Web of Science, EBSCO), акцентувавши на необхідності здобувачів освіти створювати власні профілі в Google Scholar та слідкувати за коректністю написання власного прізвище та назви установи англійською мовою при поданні рукописів статей до друку у міжнародні видання.
     Лариса Сідько, завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки коротко охарактеризувала основні традиційні та електронні ресурси нашої книгозбірні (електронна і цифрова бібліотека, електронний каталог) і детальніше зупинилась на нових послугах, а саме на службі інформаційного моніторингу та електронній доставці документів, що стали найбільш актуальними в період дистанційного навчання.
 
Віталій Вакуленко,
завідувач відділу аспірантури
Надія Міняйло,

провідний фахівець відділу аспірантури 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook