Кафедра педагогіки розвиває м'які навички майбутніх соціальних працівників

8 грудня 2021 року

Світова пандемія, у зв'язку із поширенням COVID-19 внесла свої зміни в структуру та організацію навчального процесу. Разом із перевагами дистанційного навчання, студенти та викладачі відчули на собі наслідки відсутності живого спілкування.

Можливість спілкування оф-лайн, ведення вільної дискусії, підтримка вербального та невербального зв’язку між аудиторією та викладачем-це не повний перелік переваг живого навчання над глобальною комп’ютерізацією світу.

 

Студенти І курсу спеціальності «Соціальна робота» відмічають, що під час проведення очних занять мали можливість отримати свою, життєво необхідну порцію «живого» спілкування між собою, отримати розгорнуті консультації та «прокачати» свій лідерський потенціал.

Такі форми роботи, як: тренінг, командні завдання, індивідуальні консультації, розбавлення теорії використанням та наданням опису та характеристик МАК-картинок, на думку студентів, роблять живе навчання насиченим позитивними емоціями та бажанням до більш плідного опанування навчальних дисциплін.

Під час проходження навчального тренінгу «Кодекс асертивності: як сказати «Ні» і не почуватись винним» у рамках вивчення навчальної дисципліни «Соціальне лідерство та командоутворення», студенти мали можливість ознайомитися із найдієвішими методами запобігання маніпулятивних впливів на себе, розвивали навички критичного мислення та підвищували рівень самовпевненості в собі. Також, за допомогою різнопланових методик вчились формувати власні життєві цілі та розробляти стратегії по їх досягненню.

На думку студентів, всі навички, що вони отримали під час практичних та лекційних занять мають велику користь не тільки в формуванні їх професійних вмінь, але й житєво необхідними для їх особистісного розвитку та становлення як особистості.

Варто також відмітити, що всі студенти були раді наданій можливості навчатися в живу, оскільки сумували за рідним закладом, друзями та викладачами!

Професор кафедри педагогіки
Олександр Кучай

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook