Навчально-методичний центр з охорони праці та фахової освіти розпочав роботу

2 грудня 2021 року
     Навчально-методичний центр з охорони праці та фахової освіти НУБіП України впродовж 22-25 листопада 2021 року здійснив дистанційне навчання з питань охорони праці першої сформованої групи посадових осіб.

     Бажання пройти таке навчання, отримати поглиблені знання та навички з охорони праці, а також відповідне посвідчення державного зразка проявили посадові особи та спеціалісти з охорони праці ТОВ «Еверест БМ», Обухівської районної ради Київської області, Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки НААН, Васильківського фахового коледжу ВСП ЗВО «ВМУРЛ «Україна» та інших установ.
     Проведення навчання з питань охорони праці згідно НПАОП 0.00-4.12-05 забезпечили викладачі кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві, які мають профільну освіту та практичний досвід організаційної роботи у сфері охорони праці та успішно пройшли навчання і перевірку знань у Головному навчально-методичному центрі Державної служби України з питань праці. Навчання слухачів проводилося за кошти фізичних та юридичних осіб згідно Навчально-тематичного плану, затвердженого Державною службою України з питань праці у дистанційному форматі.

     Згідно плану навчання доцент Тетяна Зубок провела лекції на теми: «Відповідальність за порушення законодавства про працю», «Розслідування та облік нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві». Доцент Євгенія Марчишина висвітлила питання організації атестації робочих місць за умовами праці на підприємствах і організації роботи з охорони праці на підприємствах. З законодавчою і нормативно-правовою базою України з питань охорони праці та пожежною безпекою на виробництві слухачів курсу ознайомив доцент Олександр Єременко. Питання проведення навчання з питань охорони праці, електробезпеки та організації безпечної експлуатації електроустановок на підприємстві в своїх лекціях розкрив старший викладач Володимир Скібчик. З лекцій доцента Олександра Войналовича слухачі дізналися про загально-обов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань, документацію з охорони праці на підприємстві та особливості розроблення Системи управління охорони праці на підприємстві на базі ризик-орієнтованого підходу. Доцент Тамара Білько навчила слухачів керувати професійними ризиками щодо безпеки здоров’я на робочих місцях та ознайомила з базовими алгоритмами надання домедичної допомоги при нещасних випадках і гострих захворюваннях.

     Слухачі проявили неабияку цікавість до матеріалу прочитаних лекцій, адже питання, які розглядалися стосуються життя і здоров’я кожного не тільки на робочих місцях. Кожне заняття супроводжувалось прикладами практичного застосування отриманих теоретичних знань у виробничих ситуаціях та відповідями на численні запитання слухачів.
     Усі слухачі додатково отримали навчальні матеріали курсу «Загальні питання охорони праці» для підготовки до перевірки знань Комісією з перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб Державної служби України з питань праці.

Михайло Мотрич,
керівник НМЦ з охорони праці та фахової освіти, доцент
Володимир Скібчик,
старший викладач

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook