ЗАЛУЧЕННЯ СТЕЙКХОЛДЕРІВ ДО ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ НА ФАКУЛЬТЕТІ ЕКОНОМІКИ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ

29 листопада 2021 року

IMG 3061    24 листопада 2021 р. на факультеті економіки і природокористування відбулася зустріч здобувачів вищої освіти зі спеціальностей «Менеджмент», «Економіка», «Облік і оподаткування», «Туризм» із стейкхолдерами на тему: «Управління підприємствами малого бізнесу». 


    Залучення стейкхолдерів до процесу забезпечення якості освітнього процесу здійснюється з метою координації діяльності здобувачів вищої освіти, для ефектної співпраці, спрямованої на вдосконалення та покращення якості підготовки майбутніх фахівців-управлінців. У заході взяли участь:

IMG 3065IMG 3063- Олександр ЗАВІТИК – власник бізнесу виготовлення виробів із бетону для будівництва;

IMG IMG 3068- Сергій БІЛЕНЬКИЙ – власник закладів харчування (ресторація «Стара фортеця», піцерія «La Famiglia»);

IMG dcfbd706d5ffccf72ee81ac126b623ea V- Ігор ГУРКО – власник станції технічного обслуговування та ремонту автотранспортних засобів.

IMG 3055   Із вступним словом виступив к.е.н, доцент кафедри економіки і менеджменту Ігор ФЕДУНЯК, який наголосив, що найважливішою передумовою стабільної економіки є розвиток малого бізнесу як особливого виду господарської діяльності. Під час зустрічі було розглянуто і обговорено широке коло питань щодо розвитку малого бізнесу, який охоплює найбільшу частку ринку та широкий спектр видів економічної діяльності, при цьому маючи значні конкурентні переваги порівняно з великим бізнесом.

   Для забезпечення конкурентних переваг ведення бізнесу стейкхолдери вказали на чинники, які стимулюють розвиток малого бізнесу. Так, Олександр ЗАВІТИК відмітив, що важливим фактором, який сприяє веденню бізнесу є спрощена система оподаткування, запроваджена для зниження податкового навантаження та стимулювання малого підприємництва в Україні. Про важливість продовження податкових канікули для малого й середнього бізнесу на час пандемії вказав Сергій БІЛЕНЬКИЙ. Ігор ГУРКО зазначив, що не менш важливим для розвитку підприємств малого бізнесу є управління людськими ресурсами, що забезпечує отримання стабільного максимального прибутку і довгострокове функціонування в умовах ринку.

   Стейкхолдери поділилася досвідом відносно особливостей стратегічного та операційного менеджменту в умовах функціонування регіонального ринку, наводили цікаві підходи, які використовують на своїх підприємствах для удосконалення системи менеджменту персоналу, взаємодії зі споживачами та постачальниками, розкрили секрети управління конкурентоспроможністю в сучасних динамічних умовах, зокрема в умовах карантинних обмежень.

IMG 436addf687d78d799aa5c6789b888fce V   Зустріч була корисною, змістовною, інформативною та навчальною для здобувачів вищої освіти і пройшла в доброзичливій атмосфері.

Дякуємо стейкхолдерам за співпрацю, відкритість та бажання ділитися тим, що робите та любите!

Завідувачка кафедри економіки і менеджменту Ірина ГУРСЬКА,
доцент кафедри економіки і менеджменту Ігор ФЕДУНЯК

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook