Постерна конференція магістрів кафедри садівництва - це генеральна репетиція захисту магістерських робіт перед ДЕК

25 листопада 2021 року

 Традиційна постерна конференція магістрів є своєрідною генеральною репетицією перед захистом магістерських дипломних робіт. На кафедрі садівництва ім. проф. В.Л Симиренка вона була проведена 24 листопада 2021 р. в режимі онлайн. О 12:00 на зв’язок вийшли усі співробітники кафедри і нинішні випускники магістратури (8 магістрів денної та 6 заочної форми навчання).

Відкрив конференцію завідувач кафедри Борис Мазур, який означив регламент виступів та порядок їх обговорення.
Тематика магістерських робіт цього року надзвичайно різноманітна і охоплює вивчення питань з вирощування ягідних, плодових, горіхових та нетрадиційних культур.

Цікавими були виступи магістрів–заочників Сергія Штурми та Олександра Мошкіна, які доповіли про результати досліджень перспективних сортів фундука в різних регіонах України. Студенти впевнено відповідали на різноманітні запитання, адже вони є власниками молодих насаджень фундука, постійно беруть участь в семінарах і конференціях, де отримують нову інформацію.

Яскравий постер презентував Володимир Томчевський. Він дослідив господарсько-біологічні особливості перспективного сорту аронії «Всеслава», автором якого є науковий керівник магістра, відомий вчений-селекціонер В.М. Меженський.

Про сортові особливості росту і розвитку однорічних саджанців черешні на різних підщепах розповіла Анастасія Супоровська. Вона довела, що на карликовій підщепі Гізела 5 можна успішно вирощувати стандартні саджанці, придатні для інтенсивних насаджень цієї цінної культури.


Однією з привабливих ринкових культур на сьогодні є вишня. Про інноваційні підходи у вирощуванні цієї культури доповів Микола Михальчук з постером «Ріст і плодоношення сортів вишні за впливу біостимуляторів». З боку викладачів прозвучали питання щодо походження досліджуваних препаратів та їх безпечності, на які студент дав чіткі фахові відповіді.

Особливий інтерес і низку запитань викликала комплексна магістерська робота Павла Греськіва, виконана у співпраці з кафедрою технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика «Формування якості плодів яблуні та продуктів їх переробки залежно від елементів технології вирощування».

Тарас Книш проаналізував врожайність та якість ягід сортів порічок селекції кафедри садівництва (селекціонер П.З. Шеренговий) і виділив найкращі за комплексом господарсько-цінних ознак.

Про результати оцінки росту і плодоношення яблуні в умовах Полтавської області доповів студент заочної форми навчання Мирослав Піддубний, продемонструвавши при цьому високий рівень володіння предметом досліджень.

В’ячеслав Савицький та Людмила Кошель представили результати вивчення особливостей росту і плодоношення сортів смородини у різних регіонах.

Всього на конференції було представлено 12 постерів, кожен з яких відзначається оригінальністю, науковою і практичною цінністю і заслуговує на високу оцінку. Презентуючи результати власних досліджень, проведених під керівництвом НПП кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка, студенти продемонстрували ґрунтовне володіння сучасною проблематикою в садівництві.

Конференція відбулась у дружній і в той же час конструктивній атмосфері. Викладачі зробили багато слушних зауважень, врахування яких допоможе магістрам краще підготуватись до захисту дипломних робіт.


Юрій Андрусик, Наталка Шевчук

доценти кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка НУБіП України

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook