НАГОРОДИ ДО СВЯТА

9 листопада 2021 року
         9 листопада, разом з Днем української писемності та мови, в Україні відзначають Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва, який  засновано Указом Президента України з метою відзначити вагомий вклад творчих особистостей у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно-просвітницьку діяльність. Саме завдяки відданим своїй справі митцям українська культура змогла зберегти свою самобутність, попри потужні натиски багатьох агресорів, і посісти гідне місце серед світових культур.
         Цьогоріч 9 листопада в приміщенні бібліотеки "Деміївська" відбулась святкова зустріч голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації з представниками галузі культури.
 
 
         Сергій Миколайович Садовой звернувся до присутніх зі словами: « Від щирого серця вітаю зі святом усіх, хто обрав своєю професією бібліотечну, музейну чи клубну справу, митецьку педагогіку чи естетичне виховання, усіх, хто пов’язав своє життя з діяльністю у сфері культури, професійного або аматорського мистецтва. Культура та мистецтво є основою розвитку народу, нації, незримою силою, формуючою унікальну особистість кожної людини. В складні моменти саме культура стає генератором сили, антидепресантом, вона лікує, надихає та дарує крила. Саме тому, у непростий для України час, час великих викликів та випробувань, нам як ніколи потрібна сильна, конкурентоздатна, сучасна та актуальна культура, звернена у майбутнє, але укорінена у могутній національній традиції.
         Неможливо переоцінити потужний внесок працівників галузі у збереження і розвиток культури, духовності у справу утвердження національної ідеї. Переконаний, що Ваш високий професіоналізм, Ваш талант та інтелект, Ваш щирий патріотизм, послідовна і наполеглива праця стануть надійним фундаментом нашого спільного успіху.
         Бажаю вам, шановні працівники культури, майстри народного мистецтва міцного здоров’я, родинного тепла і затишку, реалізації усіх задумів і проєктів, мистецьких злетів, людської шани і вдячності».
 
 
         А після святкового привітання відбулось вручення відзнак працівникам закладів культури та дипломів переможцям районного огляду-конкурсу народної творчості, який відбувався кілька тижнів поспіль протягом жовтня за наступними жанрами: музичне, хореографічне, театральне, образотворче та декоративно-прикладне, фотомистецтво.
         Так, дитячо-юнацький клуб «Ровесник» Централізованої системи дитячо-юнацьких клубів «Щасливе дитинство» приймав огляд-конкурс у жанрі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, в якому оцінив близько 200 творчих робіт учасників, серед яких – мистецька студія «Голосіївська палітра» та гурток «Декоративна флористика» під керівництвом доцента кафедри культурології Ярини Пузиренко.
         Близько 300 конкурсантів оцінювало журі огляду-конкурсу у сценічних жанрах: музичне, вокально-хорове, хореографічне, естрадно-циркове мистецтво, де учасниками були солісти студії естрадного співу «ВойтВойс» під керівництвом доцента Ірини Войтюк і актори народного театру «Березіль»       під керівництвом старшого викладача Наталії Тітенко.
 
 
 
         На церемонії нагородження кафедру представляла Ірина Віталіївна Войтюк:
 
 
         «Неймовірно приємно отримати і привезти в університет 30 (!) нагород, - каже Ірина Віталіївна, - тому горда за себе, за своїх колег, за успіхи наших учнів. Це вже не аматорство, а високий рівень професійності. Так вважаю не лише я, так сказав під час нагородження голова Голосіївської в місті Києві районної адміністрації Сергій Садовой »
 
  
 
  
 
  
 
         І керівники і учасники творчих колективі вдячні ректорату нашого університету і особисто ректору Станіславу Миколайовичу Ніколаєнку за те, що в такий нелегкий час маємо можливість служити її Величності культурі.
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook