Представники компанії «Integrated Technology Laboratory LLC» поділилися досвідом впровадження дистанційного навчання з науковцями НУБіП України

29 жовтня 2021 року
     28 жовтня у форматі онлайн-семінару відбулася зустріч науково-педагогічних працівників нашого університету з генеральним директором "Integrated Technology Laboratory LLC" (INTELA) Андрієм Москальовим. Відкрив семінар проректор з науково-педагогічної роботи, професор Василь Шинкарук. Він відзначив сучасний стан вищої освіти, важливість використання  дистанційних технологій навчання в умовах викликів для світового суспільства з боку коронавірусної пандемії. Таким чином, проведення семінару в онлайн-режимі  з представниками Канадсько-Американської компанії "Integrated Technology Laboratory LLC" щодо можливостей співпраці у сфері дистанційного навчання та обміну досвідом є надзвичайно актуальним.

Після вступного слова проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука, свою доповідь презентував гість семінару Андрій Москальов. У його доповіді прозвучали цікаві факти та пропозиції для науковців університету, зокрема:

1. Зацікавленість фірм США і Канади щодо встановлення контактів з Університетом з питань новітніх технологій в освіті аграрної сфери.

2. INTELA надає можливості фінансування окремих грантів, що мають попит на ринку.

3. Створення чат-ботів для дистанційного навчання.

4. Адаптація навчальних курсів згідно з вимогами всесвітніх порталів: Coursera, ІВМ, INTELA.

Співдоповідачем виступив Ігор Ісаєв, директор представництва компанії INTELA в Україні. Він більш докладно розповів про умови використання освітніх ресурсів та навчальних курсів від компанії INTELA. Також він поділився досвідом використання Чат-боту в Київському політехнічному університеті «КПІ».

Заслухавши інформацію доповідачів, організатори і гості перейшли до питань та відповідей. Слід відмітити, що учасників семінару з числа керівників підрозділів університету та науково-педагогічних працівників налічувалося 165 осіб.

Викладачів цікавили такі питання:

- які умови та ціни використання електронних курсів?

- чи планується українізація англомовних курсів?

- де можна переглянути більш докладну інформацію про існуючі навчальні курси?

- чи можна закінчення пропонованих навчальних курсів для викладачів вважати підвищенням кваліфікації?

-  яка доцільність використання чат-ботів у освітньому процесі тощо.

Зустріч була цікавою та корисною і заслуговує на подальшу роботу з метою підписання меморандуму про співпрацю - зазначив учасник семінару Анатолій Шевченко, член-кореспондент НАН України, професор, ректор Українського Об’єднаного університету.

Завершив семінар Василь Шинкарук словами подяки доповідачам та всім учасникам семінару. Також він побажав берегти себе і своє здоров’я під час пандемії та долучатись до вивчення і застосування інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі та для самоосвіти.

Ярослав Рудик,
начальник навчального відділу
Дмитро Касаткін,
модератор зустрічі, доцент
кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook