Кураторство патріархів Голосіїва

September 7, 2021
Київ

 1 вересня 2021 р. гуртківці кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну (студентський науковий гурток «Ландшафтне будівництво») разом з керівниками – доцентами Кушніром А.І. та Сухановою О.А., провели нагальне обстеження вікового дерева (видова назва – дуб звичайний (Quercus robur L.)), орієнтовний вік рослини близько 250 років, на предмет життєздатності після ураження блискавкою в ніч на 30 серпня 2021 р. Рослина зростає в зоні зелених насаджень вздовж вул. Генерала Родимцева (неподалік водонапірної башти) в м. Києві.

Віковий дуб має статус пам'ятки природи місцевого значення і носить назву «Дуб Січових стрільців». Він зростає на одній з найвищих точок Голосієва і є прикрасою цієї ділянки Голосіївського лісу.

Після ураження блискавкою дерево почало горіти і врешті, через декілька годин, зламалося на висоті біля 9,0 м та впало на проїзджу частину вулиці. При цьому був ушкоджений легковий автомобіль і на декілька годин заблокований рух транспорту по цій частині вулиці.

Результатом обстеження дерева гуртківцями став пошук оптимальних варіантів щодо збереження уцілілої його частини та визначення шляхів покращення стану рослини з погляду безпечності, декоративності та життєздатності.

Анатолій Кушнір,

Ольга Суханова,

доценти кафедри ландшафтної

архітектури та фітодизайну

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook