Із Сербії – з нагородами та визнанням

August 25, 2021

 

18-20 серпня на базі агрономічного факультету Крагуєвацького університету (University of Kragujevac) у м. Чачак (Сербія) відбулася XII міжнародна студентська агрономічна конференція, яка об’єднала майбутніх спеціалістів у галузях агрономії (тваринництво, рільництво, овочівництво та садівництво) біотехнологій, охорони навколишнього середовища та екологічної хімії, харчових технологій, аграрної економіки, ветеринарної медицини. Ця конференція відбувається на регулярній основі (один раз на два роки), починаючи з 2003 року, а перші переможці наразі займають керівні посади у міністерствах та закладах освіти, є власниками агрокомпаній та провідними науковцями у Сербії, Хорватії, Болгарії та Північній Македонії.

 

І дуже приємно, що, незважаючи на глобальну пандемію, цьогоріч до числа учасників конференції долучилися і науковці з НУБіП України. Так, доценти Ольга Кравченко та Андрій  Чурілов були обрані до складу робочої комісії та міжнародного журі конкурсу, а серед доповідачів були представлені дві роботи з нашого університету: студентка ІІ курсу агробіологічного факультету Анастасія Чижик на секції бакалаврів представила доповідь: Sensitivity of phytopathogenic and nodule soybean bacteria to micronutrient drugs, obtained by methods of electropulse ablation (керівник – Кравченко О.О.),

а аспірантка кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води Єлизавета Заленська разом зі студенткою Ванесою Гебре презентували на секції аспірантів роботу: Climate Changes-Water Pollution: Forecasting for Ukraine (керівники – проф. Копілевич В.А. та доцент Войтенко Л.В.)

І вдвічі приємніше, що серед більше ніж 40 доповідачів з 8 країн світу, наші дівчата отримали заслужені нагороди: Анастасія – виборола друге місце, а Єлізавета з Ванесою отримали бронзову нагороду. Міжнародне журі визнало високий науковий рівень українських робіт, вільне володіння англійською мовою та гарне вміння триматися перед поважною публікою. Крім того, під час дискусійної програми доценти Андрій Чурілов та Ольга Кравченко обговорили ряд питань щодо розширення співпраці з закородними колегами та можливість подання спільних проектів.

Отже, сподіваємося, що кооперація Крагуєвацького університету та НУБіП України буде поглиблюватися, а студенти у 2023 році зможуть показати стабільно високий  рівень наукової підготовки.

 

Кравченко Ольга,

доцент кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook