Відкрита лекція як шлях до єдності науково-методичних підходів організації учбового процесу

December 1, 2020
       Доцентом кафедри цивільного та господарського права Паньковою Л.О. для  студентів 3 курсу юридичного факультету (гр.1804,1805.1806) було проведено чергове лекційне заняття з дисципліни «Господарське право»,  цього разу  у формі відкритої лекції на тему: «Припинення суб’єктів господарювання. Банкрутство».
 

У жовтні 2019 року, із введенням в дію Кодексу України з процедур банкрутства, запрацював новий порядок банкрутства юридичних осіб. Однак найбільшою новелою зазначеного Кодексу стало запровадження інституту відновлення платоспроможності фізичних осіб.

На відміну від Закону про банкрутство, Кодекс України з процедур банкрутства прибрав чіткі критерії за розміром та безспірністю грошових вимог, і розширив можливості для ініціювання процедури банкрутства.

Майбутні юристи розглянули основні положення зазначеного кодексу, ознайомились із порядком отримання даних у Кабінеті електронних сервісів щодо арбітражного керуючого, розібрались з послідовністю судових процедур у банкрутстві та ознайомились з цікавим матеріалом  від органів юстиції  «Топ-10 міфів про банкрутство».

Лекцію відвідали колеги по кафедрі, що дало змогу після завершення заняття обмінятись думками. Завідувач кафедри професор О.Ю. Піддубний звернув увагу на статистичні дані кількості ліквідованих підприємств протягом 2012-2020 рр. У дискусії  присутні обговорили чинники, які призвели до найвищого, за ці роки показника ліквідованих підприємств у 2015 році.

Відкриті лекції традиційно проводяться у зв’язку з необхідністю підтвердити рівень викладання перед присвоєнням  вченого звання чи іншої відзнаки. Таким чином, дещо нівелюється  значення відкритої лекції як форми контролю якості викладацької роботи лектора, пошуку можливостей вдосконалення учбового процесу, створення концептуальної єдності науково-методичних підходів та дій щодо організації учбового процесу.

 

Доцент кафедри цивільного та

 господарського права Лілія Панькова

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook