Сесію он-лайн розпочато

27 April 2020, 18:00
Он-лайн складаняя іспитів

 

 Сесію он-лайн розпочато

 

27 квітня 2020 року на факультеті інформаційних технологій розпочато здачу екзаменів у бакалаврів кафедри комп’ютерних наук он-лайн. Перший екзамен розпочався в групі ІПЗ-18006бск 2 курсу скороченого терміну навчання ОС «Бакалавр» освітньої програми «Інженерія програмного забезпечення» з дисципліни «Емпіричні методи програмної інженерії» (викладачі каф. Комп’ютерних наук доцент, к.т.н. Нещадим О.М. та ст. викладач Бородкін Г.О.).

Для проведення он-лайн іспиту був підготовлений окремий файл з білетами. За допомогою генератора випадкових чисел кожен зі студентів отримав номер, що відповідав номеру білета. О 18:10 файл з білетами був викладений для загального доступу. Кожен студент готував відповіді у файлі, який після закінчення відповіді був викладений у спеціально підготовлений ресурс на Навчальному порталі НУБіП України elearn.nubip.edu.ua.

Інформацію про порядок проведення іспиту та захисту підготовлених відповідей викладачі мали можливість довести за допомогою платформи DisCord.

Реєстрація студентів для екзамену

При такому підході кожен з учасників он-лайн спілкування мав можливість як голосом ставити запитання та надавати відповіді, так і спілкуватись за допомого текстового каналу. Кількість учасників спілкування могла бути обмежена викладачем у налагоджуваннях каналу.

Всі учасники іспиту мали доступ до інформації, яку демонстрував екзаменатор на екрані власного монітору.

 

Доступ до цієї інформації мав і другий викладач, що приймав участь у іспиті.

На навчальному порталі НУБіП на курсі був створений ресурс для здачі результатів іспиту у вигляді текстового файлу.

 

Обидва викладачі мали можливість контролювати перебіг виконання завдань та надання відповідей студентами протягом всього часу підготовки відповідей.

 

Відразу після надходження файлу з відповідями викладачі отримували про це інформацію:

та мали можливість переглянути відповідь та попередньо оцінити рівень знань студента:

Після закінчення відведеного для іспиту часу викладачі мали час протягом години перевірити та оцінити результати іспиту.

 

О 19:30 почалось он-лайн обговорення оцінених результатів у режимі відео та аудіо спілкування викладачів зі студентами.

 

 

Другий іспит проходив в групах ПІ-16006б та ПІ-17005бск 4 курсу та 3 скороченого терміну навчання ОС «Бакалавр» освітньої програми «Комп’ютерна інженерія» з дисципліни «Архітектура та проектування програмного забезпечення» (викладачі каф. Комп’ютерних наук ст. викладач Бородкін Г.О.та доцент, к.т.н. Бородкіна І.Л.).

Для його проведення також була обрана платформа DisCord. На 18 годину в он-лайн сесії приймало участь 22 студенти і 2 викладачі. Після інформації про порядок проведення іспиту та надання результатів для оцінювання студентам було запропоновано назвати номери білетів для оцінювання їх знань. Завдяки присутності текстового каналу протягом 1 хв. відбулось обирання білету:

 

Нажаль, декілька студентів обрали однакові номери, але на уточнення нового номеру для тих, хто другим обрав один і той самий номер, знадобилось менше хвилини. Після цього викладач виклав для загального доступу файл із завданнями для білетів:

 

Текстовий канал дозволяє викладачам забезпечувати оперативний зворотній зв'язок і отримувати від усіх студентів відповіді «Так»/«Ні» у вигляді «+»/«-» на питання, що підтверджують, або спростовують певні твердження.

 

Білети складалися з 2 теоретичних питань, і 10 тестових питань. Відповіді на теоретичні питання викладалися на навчальному порталі НУБіП у спеціальному ресурсі:

 

а тестові завдання виконувались безпосередньо на порталі.

 

Засоби навчального порталу дозволяли відслідковувати не лише студентів, які в цей час працювали над тестами

 

але і час закінчення надання відповідей на теоретичні питання.

 

Закінчення іспиту також відбувалось на платформі DisCord, де викладачі мали можливість ще раз обговорити зі студентами як результати проходження іспиту, так і домовитись про проведення іспиту для тих, хто не мав можливості отримати доступу до Інтернету у цей день.

 

 

27 квітня 2020 відбувся ще один іспит он-лайн з дисципліни «Інтелектуальний аналіз даних на основі методів штучного інтелекту» у студентів гр. КН-18003бск 2 курсу скороченого терміну навчання ОС «Бакалавр» факультету інформаційних технологій освітньої програми «Комп’ютерні науки» (викладачі кафедри Комп’ютерних наук: доцент, к.т.н. Лялецький О.В. і ст. викладач Панкратєв В.О.).

Третій екзамен проходив із використанням платформи для вебінарів Cisco WebEx. Ця платформа дозволяє учасникам обмінюватися інформацією з глобального хмарного середовища в будь-який момент часу і в будь-якому місці за допомогою комп'ютерів або мобільних пристроїв.

 За допомогою цієї платформи студентам була надана можливість отримати доступ безпосередньо до нотаток викладача щодо учбового процесу,

 

а також отримати файли з білетами для підготовки розгорнутих відповідей.

 

Наступного дня викладачі кафедри продовжили приймати іспити в режимі он-лайн.

Ст. викладач кафедри КН Георгій Бородкін 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook