Високий клас пожежної небезпеки встановився в лісах Брестської області

April 9, 2020
Білорусь

У лісах Брестської області через нестачу вологи встановився високий клас пожежної небезпеки, повідомив кореспонденту БЕЛТА начальник відділу охорони, захисту лісу, полювання і мисливського туризму Брестського державного виробничого лісогосподарського об'єднання (ГПЛХО) Костянтин Скребец.

Перша лісова пожежа в області сталася 15 березня. "У лісах регіону склалася небезпечна пожежна обстановка. За прогнозами синоптиків, суха погода збережеться, тому буквально через кілька днів в області може встановитися IV клас пожежної небезпеки. Горять в основному заплави річок, і вогонь поширюється на лісові масиви. Найбільш складна обстановка - в Столінського і Поліському лісгоспах ", - зазначив Костянтин Скребец.

У Брестській області з початку року зареєстровано понад 90 випадків загорянь в лісах приблизно на 200 га. Половина цієї площі припадає на Столінський лісгосп. Зокрема, з 3 на 4 квітня сталася пожежа на території Дубойского лісництва. "У гасінні пожежі нам допомагали колеги з Лунінецького і Поліського лісгоспів - близько 200 чоловік, було задіяно 18 одиниць техніки. Встановлювали цілодобове чергування. Вогонь пройшов 93 га. Ще один випадок загоряння стався 5 квітня на ділянці Кошаро-Ольманского лісництва. Горіла болотиста місцевість, пошкоджено 15 га. Пожежу ліквідовано, але ми продовжуємо спостереження ", - розповів заступник директора Столінського лісгоспу з ідеологічної роботи Сергій Колб.

Всього в лісовому фонді Брестської області 5 квітня зареєстровано 16 пожеж.

У ГПЛХО звернули увагу, що при настанні IV класу пожежної небезпеки буде введена заборона на відвідування лісів. З такими пропозиціями лісгоспи виходять на райвиконкоми.

У південно-західному регіоні в 2019 році тричі вводили заборони на відвідування лісів. Було зареєстровано 234 пожежі на площі майже 5,3 тис. га.

Джерело: https://www.mlh.by

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook