На Київщині компанія «Бестер» почала виробляти та продавати равликову ікру

6 April 2020, 9:41
Київська область

   Як повідомляє інформаційний портал «Моя Київщина» з посиланням на «AgroTimes», це розповів директор і співвласник компанії Юрій Яременко.
   «Равликову ікру-сирець нам постачають три українських виробники равликів. Ми переробляємо її в ікру харчову», – пояснив він.
   Потужності переробного цеху «Бестера», де також виробляється чорна ікра, дозволяють отримувати приблизно до 10 кг равликової ікри на добу.

   «Один із наших партнерів – виробників равликів сьогодні заявив про наміри виробництва 30 кг ікри на місяць у сезон, – зазначив Юрій Яременко. – Але якщо ринок матиме позитивну динаміку, то до 100 кг на місяць».
   Ще один партнер заявив про вироблення пробної партії ікри в обсязі кількох кілограмів уже наступного тижня, а першу партію хоче зробити в 30 кг.
   «Продаємо ікру равлика й партнери, і ми, – уточнив директор «Бестера». – Ми зорієнтовані на експортні продажі, бо український ринок дуже вузький. До того ж у нашій країні зовсім відсутня культура споживання ікри равликів, її ще треба формувати»
   Наразі «Бестер» не має можливостей вирощувати равликів, хоча в принципі такі плани є, наголосив Юрій Яременко.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook