Екскурсія в Музей грошей Національного Банку України

March 4, 2020

   3 березня 2020 року студенти 4 курсу 1601 групи юридичного факультету під керівництвом  асистента кафедри адміністративного та фінансового права Гбур Люсі Володимирівни відвідали Музей грошей Національного Банку України.

 
   Вивчаючи в університеті такі дисципліни, як Фінансове, Податкове, Бюджетне право майбутнім юристам було дуже цікаво ознайомитися з деякими цінними експонатами, дізнатися про особливості становлення примітивних грошей в давні часи і закінчуючи нашою сучасною гривнею.

 
   Студенти мали змогу, згадуючи різні віхи історії України, як закріпити вивчені в університеті знання, так і підвищити рівень своєї фінансової грамотності. Крім того, був проведений невеликий тренінг від екскурсовода: під час проведення екскурсії студенти давали відповіді на питання стосовно грошових знаків, які перебували в обігу протягом певного періоду на території нашої держави. Цікавим є перевірка сучасної національної грошової одиниці - гривні на справжність під ультрафіолетом. Студенти охоче сприяли процедурі і мали змогу вивчити всі елементи захисту на банкнотах.
Також, студенти відвідали Операційну залу банку, прикрашену скульптурами античних богів, де проводяться різноманітні операції із фінансами (транзакціями).


   Отже, студенти отримали велике задоволення і дізналися про: історію грошей, національну валюту - гривню, новинки пам‘ятних монет України, найвизначніші гроші світу, про НБУ та його історію і багато іншого із життя грошей та фінансів.

 

 

 

 

 

асистент кафедри

адміністративного а фінансового права

Люся Гбур
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook