Створено мережу WiFi у 15 корпусі на факультеті Інформаційних технологій

October 1, 2019

На сьогодні наявність безкоштовного Wi-Fi є нормою: точки доступу Wi-Fi є в кафе, готелях, аеропортах і вокзалах та інших місцях масового перебування. Але як побудувати мережу? Теорія всім відома, або ж гугл у допомогу:) А як на практиці?

Логіка проста:
- мотивація: ми прагнемо створити для наших студентів сучасні умови для навчання і розвитку (щоб у кафе не тікали з університетів);
- планування: літо - прекрасна пора, адже готуй сани влітку, а сани у нас непрості;
- ресурсне забезпечення: закупили обладнання (така собі інвестиція: вкладаємо власні кошти, одержуємо лояльного і мотивованого студента), а застаріле - віддали студентам для практичних робіт;
- класна команда: з цим у нас жодних проблем.

Cпільними зусиллями викладачів кафедри інформаційних і дистанційних технологій у 15 корпусі (факультет інформаційних технологій) створено високошвидкісну WiFi мережу стандарту 802.11 g/n з підтримкою роумінгу за технологією CAPsMAN (менеджер проекту асистент кафедри інформаційних і дистанційних технологій Олександр Якобчук, він же і головний виконавець).
   Бездротову мережу створено для якісного доступу студентів і викладачів до навчального порталу elearn.nubip.edu.ua, проведення лабораторних робіт з курсу Cisco ITE та організації доступу до мережі Інтернет з використанням мобільних пристроїв.

   Студенти залюбки працюють не лише в аудиторіях, але й у креативному просторі (авторки ідеї: декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова і доцент кафедри інформаційних і дистанційних технологій Тетяна Волошина, дизайн студентка Анастасія Бахуринська). А ще, ми "роздаємо" Інтернет в інших корпусах - старший викладач кафедри інформаційних і дистанційних технологій Таїсія Саяпіна розширює можливості студентів- фінансистів та економістів і крім того забезпечує практичну складову навчання курсу Економічної інформатики.

Олена Кузьмінська
завідувач кафедри інформаційних і дистанційних технологій

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook