Навчально-розважальний квітень – 2019: теоретико-правові змагання завершено!

30 April 2019, 11:15

23-25 квітня 2019 року на юридичному факультеті уже втретє відбулися традиційні весняні теоретико-правові змагання серед студентів першого курсу денної форми навчання. Кожний день був присвячений окремому змістовому модулю: 23 квітня – змістовий модуль 5 «Зовнішні форми (формальні джерела) права та нормотворчість», 24 квітня – змістовий модуль 6 «Механізм реалізації права», 25 квітня – змістовий модуль 7 «Механізм правового регулювання».

 

Головними вимогами для участі, як завжди, були – бажання, одноособовість та відсутність довідкових матеріалів. Завдання для учасників-сміливців були побудовані на основі 12 тем робочої навчальної програми, що викладалися у весняному семестрі. Із кожної теми було взято по одному визначенню, по одному класифікаційному критерію та окреме практичне завдання. Завдання почергово проектуватися на полотно і водночас озвучувалися Вірою Качур, що полегшувало сприйнята студентами завдання.  До наступного завдання переходили, коли студенти проголошували про його виконання.

 

 

У термінологічному завданні студенти повинні були назвати термін, дефініція якого озвучувалася, у класифікаційному називалися види чи складові певного правового явища і необхідно були назвати, за яким критерієм виділено види чи назвати саме явище. Найбільше емоцій викликало саме практичне завдання, яке змусило юних правників застосувати теоретичні знання для прочитання і тлумачення окремих положень нормативно-правових актів України чи окремих актів застосування права.

 

 

Згодом студентам було висвітлено на полотні відповіді на завдання. Після підрахунку голосів розбиралися типові помилки. Кожний день завершувався груповою світлиною. Усього за ті дні змагань свої сили спробували загалом 28 студентів, але кількість учасників кожного дня коливалася.

 

 

 

За результатами трьох днів змагань ІІІ місце виборола Анастасія Андрощук з групи Право-1804 (зауважимо, що брала участь лише двічі), ІІ місце  дісталося Марії Корецькій (група Право-1805), а І місце посіла Марія Смертюк (група Право-1805).

 

Дякую усім учасникам теоретико-правових змагань

та бажаємо їм успіху у завершення весняного семестру 2018-2019

навчального року!

 

Віра Качур,

завідувач кафедри теорії та історії держави і права

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook