Представники лісової охорони ДП «Остерський військовий лісгосп» пройшли навчання із застосування контрольованого палу

April 9, 2019
ДП "Остерський військовий лісгосп", Чернігівська область

08 квітня 2019 року директор Глобального центру моніторингу пожеж (GFMC) Йохан Голдаммер та співробітники кафедри лісівництва й Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж Національного університету біоресурсів і природокористування України Сергій Зібцев та Василь Гуменюк провели польові навчання для представників лісової охорони ДП «Остерський військовий лісгосп» із застосування контрольованого палу.

Мета навчання – набуття навиків з використання контрольованого вогню, як інструменту для зниження природної пожежної небезпеки та покращення теоретичних знань і практичних навиків лісових пожежних щодо прогнозування поведінки та розвитку пожежі з урахуванням погодних і топографічних умов та характеристики природного горючого матеріалу.
 
Польові навчання організовано за ініціативою директора ДП «Остерський військовий лісгосп» Володимира Борисовича Брайка, який вважає, що теоретичні знання та практичні навики є основою для підготовки висококваліфікованих кадрів.
Також у навчанні прийняли участь представники ННІ лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України Надія Олексійченко та Ольга Токарева.
  
Перед початком навчань учасники відвідали центральний диспетчерський пунк підприємства та ознайомилися з організацією робити лісової пожежної станції, зразками техніки та обладнанням для виявлення та гасіння пожеж, а також умовами роботи пожежних бійців підприємства.
 
Контрольований пал проводили за певних метеорологічних параметрів та вологості лісової підстилки, які дозволяють контролювати горіння заданої інтенсивності та швидкість поширення вогню у заздалегідь визначених межах з мінімальною шкодою для флори й фауни. 
  
 
Василь Гуменюк, доцент кафедри лісівництва,
співробітник Регіонального Східноєвропейського
центру моніторингу пожеж

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook