Обґрунтування доцільності інвестиційного проекту в умовах невизначеності

February 23, 2018
Відповідно до наказу ректора від 18.01.2018 р. № 21 «Про підвищення якості навчання у НУБіП України у весняному семестрі 2017-2018 н.р.»  22 лютого 2018 р. була проведена відкрита лекція к.е.н., доцентом кафедри фінансів Скрипник Галиною Олексіївною для магістрів 1-го року навчання спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» з дисципліни «Проектне фінансування» на тему: «Обґрунтування доцільності інвестиційного проекту в умовах невизначеності».
 

     

На лекції були присутні: завідувач кафедри фінансів д.е.н., проф. Давиденко Н.М., доценти – Буряк А.В,  Олійник Л.А., Данилевська-Жугунісова О.Є., Мрачковська Н.М., асистент Тітенко З.М.
 
Тема лекції  є актуальною на сьогоднішній день, адже в системі управління реальними інвестиціями оцінка ефективності інвестиційних проектів являє собою один з найбільш відповідальних етапів. Від того, наскільки об’єктивно і всебічно проведена ця оцінка, залежать строки повернення вкладеного капіталу, варіанти альтернативного його використання, додатковий потік прибутку підприємства в майбутньому періоді. Ця об’єктивність і всебічність в значній мірі визначається використанням сучасних методів її проведення.
Під час визначення показників ефективності інвестиційного проекту доволі важливим етапом є аналіз та оцінка грошових потоків проекту. В ході лекції було розглянуто методи оцінки ефективності інвестиційних проектів як: чиста теперішня вартість проекту,  індекс  рентабельність проекту, термін окупності, внутрішня норма дохідності.
 
На лекції були розглянуті інвестиційні проекти, проведена їх оцінка з урахуванням рівня інфляції в умовах невизначеності та ризику. Адже, вкладаючи свої кошти в інвестиційний проект, інвестор має визначити вплив інфляції на оцінку інвестицій, оцінити результати аналізу чутливості проекту, аналізу беззбитковості та аналізу еквівалента певності та прийняти правильне рішення щодо вкладання коштів.
Лекція пройшла в жвавій дискусії. Студенти пропонували свої варіанти інвестиційних вкладень, проявили активність при розрахунках, a також надавали пропозиції щодо зниження ступеня ризику при прийнятті інвестиційних проектів за рахунок диверсифікації вкладень, створення резервів та страхування ризиків.
Лекція проведена  на високому науковому рівні  за всіма вимогами, що ставляться до відкритих лекцій.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook