Виїзде практичне заняття з дисципліни «Адміністративний процес» в Окружному адміністративному суді міста Києва

November 18, 2016

     18 листопада студенти 4 курсу на чолі з лектором з адміністративного процесу, професором Панталієнком Петром Васильовичем та старшим викладачем Гончарук Лідією Юріївною наочно відчули всю специфіку роботи судової гілки влади, відвідавши судове засідання щодо позову про підвищення тарифів.

     На судове засідання студенти прибули вчасно та пройшли до зали, де мали слухати справу. Суддя по цій справі Арсірій Руслан Олександрович, а позивачами були Тимошенко Юлія Володимирівна, Заброда Іван Дмитрович, Блащук Жаннета Григорівна та Ляшко Олег Валерійович. Відповідачем виступала Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та були ще й 3-ті особи. Предметом спору було визнання протиправною та скасування Постанови № 1102 від 09.06.16 р.

     Перед початком засідання сторін запросили до зали і, на превеликий жаль, після цього наших студентів довелося забирати з цього засідання, так як, сторони та їх представники займали всю залу.

     Наступне засідання, яке все ж таки прослухали наші студенти, відбулося по справі про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень¬-рішень. Склад суддів Шульженко В. П., Погрібний І. М., Іщук І. О. Справа відбувалася за звичним процесом та завершилась судовим рішенням із задоволенням позову.

     Враження студентів були різними, але практика і наочність допомогла їм зрозуміти сутність адміністративного процесу.

Лідія Гончарук
Старший викладач кафедри
адміністративного та фінансового права

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook