ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР В АГРАРНІЙ ПОЛІТИЦІ: ОЦІНКА СТАНУ ОСВОЄННЯ, НАПРЯМИ АКТИВІЗАЦІЇ

October 21, 2016

       19 жовтня 2016 року відбулася зустріч-лекція магістрів 1-го року навчання спеціальність «Прикладна економіка» з проректором з навчальної та виховної роботи С.М. Кваша.
       Сергій Миколайович звернув увагу студентів на те, що протягом останніх років Україна здійснює активну діяльність у напрямі економічного співробітництва з Європейським Союзом та розглянув теоретичні питання формулювання теорій міжнародної торгівлі, обґрунтував періодизацію глобалізації хвиль міжнародної торгівлі та особливості її глобалізаційних змін.

  

       У процесі дискусії було проаналізовано зміни обсягів торгівлі товарами і послугами у світі та по групах країн із різним рівнем економічного розвитку: розвинуті, ті, що розвиваються, й найбідніші.

       Лектор зауважив, що темпи зростання обсягів торгівлі помітно прискорені у країнах третього світу порівняно з розвинутими та окреслив особливості змін торгівлі продукцією АПК по трьох групах країн з констатацією різноманітності у кожній із груп привалювання експорту товарів АПК над імпортом, або навпаки.

  

Отже, зміни співвідношення між експортом та імпортом аграрної продукції залежать, насамперед, не від рівня економічного розвитку, а від можливості країни покривати потреби у продовольстві за рахунок власного виробництва завершив лектор.

Павленко М.М., асистент кафедри
глобальної економіки

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook