Загальна інформація
Технолог – науковий гурток з науково–дослідної роботи дипломників кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика
При кафедрі функціонує студентський науковий гурток «Технолог» який очолює доцент Ящук Надія Олександрівна, староста гуртка – студентка 4 курсу, Бондаренко Тетяна Вікторівна.
Гурток є добровільним науковим об'єднанням студентів (дипломників) кафедри, утвореним з метою організації та сприяння їх науково-дослідницькій, дослідно-конструкторській та винахідницькій діяльності.
Сьогодні активно працюють у гуртку від 20 до 34 студентів, а саме: магістри першого року навчання та студенти 4-го курсу.
Мета діяльності гуртка – всебічне сприяння, реалізація наукового та творчого потенціалу студентів кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика.
Основними завданнями гуртка є:
організація науково-дослідницької, дослідно-конструкторської та винахідницької діяльності;
створення умов для розкриття наукового та творчого потенціалу членів Гуртка;
залучення до участі в наукових конференціях, семінарах, експедиціях та інших науково-дослідницьких і просвітницьких заходах;
організація проведення попередніх розглядів випускних бакалаврських та магістерських робіт;
створення сприятливих умов для активного залучення студентів до наукової діяльності;
підтримка талановитих науковців-дослідників, надання їм всебічного сприяння у науковій роботі;
сприяння фізичному розвитку студентів та формування високих моральних принципів;
забезпечення і захист прав та інтересів членів Гуртка;
сприяння інноваційній діяльності членів Гуртка;
участь у громадському житті університету.
Види науково-дослідної роботи, яка виконується на кафедрі в межах гуртка «Технолог»:
визначення та аналіз посівних, технологічних та товарних показників зернової, зернобобової, олійної й плодоовочевої продукції залежно від сортових особливостей, технологій вирощування та грунтово-кліматичних умов;
дослідження якісних показників борошна та крупи;
дослідження впливу режимів сушіння та способів очистки зерна та насіння на якість продукції;
вивчення впливу різних режимів та термінів зберігання на якість зернової, зернобобової та олійної продукції;
дослідження режимів і способів зберігання плодоовочевої продукції та вплив їх на збереженість та якість продукції;
дослідження режимів та способів зберігання хмеле-, льонопродукції та продукції цукрових буряків;
дослідження способів переробки рослинної продукції;
визначення класу якості продукції та придатності її використання на різні цілі залежно від технологічних, товарних та посівних показників.
На основі отриманих у процесі науково-дослідної роботи даних члени гуртка готують статті, виступи на конференції, семінари та ін.