Гуртківці опановують промислову технологію бджільництва
Гуртківці опановують промислову технологію бджільництва
19 September 2024, 11:39
Кінець пасічницького сезону вже закінчується, а робота у науковому гуртку «Бджільництво» активно продовжується. Гуртківці набувають знань і навичок не тільки на Голосіївській навчально–дослідній пасіці, але і за її межами. Отож, з метою ознайомлення із промисловим бджільництвом, 19 вересня 2024 року гуртківці відвідали медову ферму «Пасіка 21». Медова екоферма «Пасіка 21» — інноваційна українська компанія, що спеціалізується на виробництві органічного меду. У цій компанії впроваджені високі промислові та європейські стандарти, і вона належить до нового покоління екологічно-чистих та інтелектуальних пасік. «Пасіка 21» — це велике, сучасне, органічно- промислове бджільницьке підприємство з понад 4500 бджолосімей. Медова ферма розташована в мальовничому старовинному козацькому селі Сушки, розташованому в заповідній зоні Черкас, між могутнім Дніпром та його притокою Горіхівкою. На запрошення власників медової ферми гуртківці, на чолі з керівником гуртка, доцентом Войналовичем Миколою Володимировичем мали змогу ознайомитися з промисловою технологією ведення органічного бджільництва, з методами кочівлі бджіл, з угорською лінією відкачки меду, з умовами промислового виготовлення та зберігання стільників у спеціальних рефрижераторах та організацією зимівлі за французькою технологією. Варто зауважити, що зимівник вміщає до 6000 бджолосімей і обладнаний датчиками контролю мікроклімату.
Гуртківці вдячні власникам медової ферми «Пасіка 21» та USAID за організовану, навчальну та цікаву поїздку.
Сьорак Дем’ян, староста наукового гуртка «Бджільництво», студент 4 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів