Захист магістерських робіт проектних менеджерів: фініш у навчанні, але старт у бізнесі

23 November 2023, 10:00

Щороку традиційно кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту готує та випускає в світ професійного зростання випускників ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» - майбутніх проектних менеджерів. І цей рік не став виключенням. 22 та 23 листопада 2023 року відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» денної форми навчання.

На початку засідання екзаменаційної комісії до студентів з вітальним словом звернувся декан факультету аграрного менеджменту, к.е.н., доцент Анатолій Остапчук, який побажав магістрам успіху на захисті, а членам комісії – плідної праці. Також Анатолій Дмитрович ознайомив всіх з наказом ректора про допуск студентів до захисту робіт та склад комісії, яка буде оцінювати роботи.

  

Захист усіх робіт був високо оцінений членами екзаменаційної комісії, у складі якої працювали: голова комісії – д.е.н., професор Талавиря М.П. і члени комісії: д.е.н., професор, член-кореспондент НАН України Шинкарук Л.В., к.е.н., доцент Власенко Т.О., к.е.н., доцент ЛобунецьТ.В.

 

Проекти, які були представлені на захисті, вражали своєю актуальністю, неординарністю, креативністю та високим рівнем підготовки. Більшість цьогорічних випускників вже мають освіту за іншими спеціальностями і є успішними фахівцями даних напрямків. Але бажання розпочати власну справу надихнуло їх на навчання проектному менеджменту. І саме така взаємодія і співіснування освіт – запорука отримання гарного результату своєї діяльності. Тому вкотре, на захисті, відчувалося все більше зростання серед студентів зацікавленості проектним менеджментом, їхнім розумінням важливості розвитку здібностей у сфері проектування.

Спектр запропонованих магістрами проектів вражає своєю різноманітністю. Інвестиційні проекти з впровадження систем точного землеробства у фермерському господарстві, організації сервісного обслуговування агровиробників з мобільного протруювання насіння, експорту напівфабрикатів на Європейський ринок, вирощування фундука, грибів, органічної зелені у закритому грунті, виробництва рекламно-торгівельного обладнання з дерева, відкриття ресторану, фотостудії, агентства з продажу нерухомості, комп‘ютерного клубу, онлайн банку, магазину декоративних квітів, міні кондитерської, агенства у сфері інтернет маркетингу – це ті ідеї магістрів, які є або на стадії реалізації, або готові для впровадження в майбутньому.

Членами екзаменаційної комісії відмічено інноваційну спрямованість змісту магістерських робіт, практичну значущість отриманих результатів та високий рівень здобутих студентами компетентностей протягом навчання в університеті на ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами». Особливу увагу і високу оцінку отримали наступні проекти та їх автори:

Віталій Нестеренко «Бізнес-план відкриття підприємства з озеленення території» (науковий керівник – д.е.н., проф. Шинкарук Л.В.)

Віталій Шут «Бізнес-план з вирощування риби» (науковий керівник – д.е.н., проф. Шинкарук Л.В.)

Євгеній Яцюта «Бізнес план з відкриття клінінгової компанії» (науковий керівник – д.е.н., проф. Шинкарук Л.В.)

Вадим Марчук «Бізнес-план з відкриття міні таксопарку» (науковий керівник – к.е.н., доц. Власенко Т.О.)

Олександр Черниш «Бізнес план відкриття фермерського господарства» (науковий керівник – к.держ.упр. Дергач А.В.)

Ігор Федосієнко «Бізнес-план з вирощування овочів у Київській області» (науковий керівник – д.е.н., проф. Прушківська)

Сергій Гончар «Бізнес план відкриття підприємства з виробництва та реалізації насіння кукурудзи» (науковий керівник – к.е.н., доц. Гаврилюк В.П.)

Олександр Хареба «Бізнес-план компанії з надання послуг іригації» (науковий керівник – к.е.н., доц. Артюх Т.О.)

Дмитро Морозюк «Бізнес-план відкриття автопарковки» (науковий керівник – к.е.н., доц. Артюх Т.О.)

  

  

  

Оцінюючи позитивно рівень знань студентів, голова екзаменаційної комісії освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» д.е.н., професор Микола Талавиря закцентував увагу на тому, що сьогодні магістри вразили всіх своїм рівнем володіння теми, умінням захистити власну точку зору, дати ґрунтовну відповідь на питання членів комісії.

Наприкінці захисту приємно було чути слова подяки від студентів, в їх словах відчувалась щирість, радість і трошки сум від розтавання, адже ми весь цей час були однією злагодженою командою.

Насправді, для кожного випускника це є одночасно як святковий, так і трохи сумний день, який дарує відчуття радості від успішного захисту магістерських робіт, приносить задоволення від отриманої перемоги, залишаючи водночас позаду студентські роки. Відсьогодні розпочинається новий виток життя вчорашніх студентів, на якому вони від теорії переходять до практики, від слів – до справи, від ідеї – до її успішної реалізації. І мова тут йдеться саме про реалізацію тих проектів, над якими кожен вже вчорашній магістр працював протягом навчання на ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами». І як зазначила гарант освітньої програми, д.е.н., професор Лідія Шинкарук у своєму зверненні до магістрів, завжди треба пам’ятати, що головний інвестиційний проект кожного – це власне життя! І саме від нас залежить наш успіх!

Ми вітаємо всіх випускників з успішним захистом та бажаємо реалізації проектів, які були представлені на захисті, подальших здобутків як на життєвому шляху, так і в кар’єрі!

  

  

  

  

  

  

Анна ДЕРГАЧ,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook