Відбулася відкрита лекція доцента кафедра фінансів Юлії Біляк

November 22, 2023
     Відповідно до затвердженого графіку проведення відкритих лекцій у осінньому семестрі 2023-2024 навчального року економічного факультету 21 листопада 2023 року доцент кафедри фінансів Юлія Біляк провела відкриту лекцію з дисципліни «Корпоративні фінанси» на тему «Власний капітал корпорації» для здобувачів 3 курсу ОС «Бакалавр» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».

    Крім студентів, на відкритій лекції були присутні: д.е.н., професор, в.о. завідувач кафедри фінансів Наталія Швець, д.е.н., професор Юлія Негода, доценти Лариса Олійник, Інна Долженко, Зоя Тітенко, асистент Світлана Войцехівська і відповідальна від економічного факультету за організацію проведення та оцінювання відкритих лекцій, доцент, в.о. завідувач кафедри банківської справи та страхування, Вікторія Костюк.
 
   На відкритій лекції доцентом Юлією Біляк були розглянуті різні науково-методичні підходи до визначення економічної сутності капіталу, представлений широкий перелік видів капіталів відповідно до класифікаційних ознак. Особлива увага під час лекції була приділена питанням формування власного капіталу та його складових, детально показано яким чином заповнюється звіт про зміни власного капіталу, наведені практичні приклади. Також лектор детально зупинилась на порядку створення, збільшення та зменшення статутного капіталу корпорації та зробила акцент на нововведеннях 2023 року відповідно до прийнятих законів. Найбільшу зацікавленість студентів викликало питання щодо порядку створення резервного капіталу, з якою метою він створюється і яким чином використовується.
 
    Присутні позитивно оцінили проведену лекцію, відзначили високий науковий і навчальний рівень володіння матеріалом, різноманітність методів і прийомів його подання. Відкрите заняття отримало схвальні відгуки колег і студентів.
 
Лариса Олійник,
доцент кафедри фінансів
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook