Проведено чергове засідання гуртка «Менеджмент і сьогодення» кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

October 19, 2023

18 жовтня 2023 року під час чергового засідання гуртка кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту «Менеджмент і сьогодення» доцентом кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Катериною Алексеєвою було проведено заняття “Funny English” для студентів другого курсу англомовної групи факультету аграрного менеджменту. Потрібно сказати, що Катерина Алексеєва є наставником даної групи, тому атмосфера в аудиторії панувала майже родинна, студенти сміливо висловлювали свою думку, всі разом сміялися над жартами.


На занятті було акцентовано увагу на важливій ролі англійської мови у сучасному глобалізованому світі, вимог до її опанування для успіхів у кар’єрі менеджера, а також на основних складнощах при її вивченні. Студенти активно та з ентузіазмом розгадували кросворд, подивилися жартівливі англомовні відео про непорозуміння, які виникають при спілкуванні англійською мовою, а також разом з наставником обговорили відмінності між американським та британським варіантом англійської мови. Водночас, всупереч поширеній думці, виявилося, що англійська мова не є найлегшою для опанування, оскільки містить велику кількість ідіом та специфічний спосіб написання слів.



На занятті було проведено історичну паралель між розвитком англійської та української мов. Колись, у Середні віки, англійська мова так само, як і українська, була мовою пригноблених, в той час як панівною мовою була французька мова. Це було у непростий період історії Англії, коли на острові панували нормани на чолі з Вільгельмом Завойовником, а етнічні англи та сакси змушені були коритися їхній владі, приймаючи звичаї та мову спілкування завойовників. Тільки згодом англійці відвоювали бажану свободу, а у подальшому завдяки вдалій торговельно-економічній та військовій політиці самі перетворилися на одну з найпотужніших країн світу, а англійська мова стала мовою міжнародного спілкування. Звісно, цьому також сприяв активний розвиток країн, які спочатку були англійськими колоніями, зокрема Сполучених Штатів Америки.



На сьогодні неможливо побудувати успішну кар’єру управлінця, не володіючи англійською мовою, адже при подачі резюме для влаштування на роботу та під час співбесіди роботодавці обов’язково цікавляться, чи володіє потенційний співробітник англійською мовою.



Наприкінці заходу присутня в аудиторії керівник гуртка кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту «Менеджмент і сьогодення» Тетяна Лобунець подякувала за проведене заняття та позитивні враження, а також висловила сподівання, що робота в даному напрямку буде продовжуватися.

Тетяна Лобунець,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту,
керівник гуртка «Менеджмент і сьогодення»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook