Майже крапка (125-річчя НУБіП увінчалося Урочистою академією)…

26 May 2023, 10:00

     Прекрасним завершальним акордом віншувань університету з нагоди його 125-річчя стала Урочиста академія. У актовій залі навчального корпусу №3 вона органічно поєднала і офіційну частину (виступ ректора НУБіП академіка Станіслава Ніколаєнка та привітання численних гостей) , і концертну програму, талановито підготовлену викладачами кафедри культурології та учасниками творчих колективів кафедри.

     У пролозі учасники хореографічних колективів кафедри та збірної команди університету з чирлідингу привіталися композицією «Доброго ранку, ми з України», а актори народного театру «Березіль» згадали наших пращурів-трипільців, князівські часи у Голосієві, Петра Могилу… Органічно вплелася у канву прологу пісня Романа Рудого і Сергія Сірого «НУБіП – наш дім».

 

 

 

 

 

      Відкривши Академію, незаперечні цифри і факти минулого і сьогодення НУБіП озвучив ректор С.М. Ніколаєнко.

 

 

     Слова для привітань мали почесні гості. Так, заступник глави Офісу Президента України Олексій Дніпров зачитав вітальну адресу колективу від Президента України Володимира Зеленського.

 

     Державний секретар Уряду Олександр Ярема вручив Станіславу Ніколаєнку Почесну Грамоту Кабінету Міністрів України.

     Державний секретар міністерства освіти і науки України Максим Ярмистий озвучив вітання університету від міністра Оксена Лісового.

 

     Вітальне слово мали й наші іноземні друзі й партнери – ректор Варшавського університету наук про життя Міхал Засада, директор з інтернаціоналізації Гентського університету в Бельгії доктор Гоноріс Кауза, національний координатор Софійського університету Світлана Димитрова, заступник декана з глобальної взаємодії, професор аграрної освіти Університету штату Айова Девід Акер, декан сільськогосподарського коледжу Університету штату Пенсильванія Річард Рош, родина Воскобів зі Сполучених Штатів Америки.

     А першим музичним вітанням стало «Хай щастить вам, люди добрі!» від заслуженого артиста України доцента кафедри культурології Віктора Кавуна:

 

     Ніжно і водночас дзвінко лунав «Київський вальс» у виконанні народного жіночого вокального ансамблю «Октава»:

 

     Авторським твором « Край» захопив присутніх народний артист України професор кафедри Роман Рудий, а його учень, учасник мистецької студії «Сім сходинок» Данило Волков у супроводі хореографічного ансамблю «Сузір'я ритмів» додали куражу композицією «Puttin on the ritz»:

 

 

     «Пісня буде поміж нас» - стверджував заслужений працівник культури України професор Ярослав Михайлович:

 

     Пристрасне «Танго» у виконанні солістів ансамблю бального танцю «Чарівність» нагадало, що душа українського народу запальна і пристрасна, але цей запал і пристрасть, а ще – згуртованість, сила та міць у потрібний час переростають у широкий, могутній, незламний дух нації!

 

     А час зараз саме такий… Вже більше року по квітучій українській землі топчеться нога ворога-окупанта, Україна втрачає кращих дочок і синів, які ціною власного життя виборюють нашу свободу та наближають нас до Перемоги! Серед них – і випускники, студенти і працівники нашого університету. І, незважаючи ні на що, вони сьогодні теж вітали свій рідний університет. Студент 3-ого курсу факультету землевпорядкування Руслан Топчан, який з 24-ого лютого пішов у Голосіївську територіальну оборону, потім воював у складі полку «Айдар», 5-го штурмовому полку на Донбасі, залишився без ніг, не втратив віру в життя. Звертаючись до присутніх у залі, попрохав: любіть університет! Його підтримав і випускник цього ж факультету Дмитро Барабаш, який нині на передовій :

 

 
     Душу кожного з присутніх сколихнуло фото тих, хто загинув на фронті, захищаючи незалежність України, а ще – глибоко пройняли композиції «Мамині мальви» від солісток мистецької студії «7 сходинок» Уляни Гринь та Діани Пилип'юк, авторська «Я Україну не покину!» Олександри Клименко, театральна реприза «Міні однаково» театральної студії «Радощі»

 

 

 

 

 

     Та ми впевнені – вже зовсім незабаром звучатиме в мирному Голосієві знаменитий «Голосіївський вальс»:

 

     Вітали рідний університет і автор вальсу народний артист України Вадим Крищенко

 

     і його учень, випускник НУБіП, нині заслужений артист України Дмитро Андрієць:

 

     Та, беззаперечно, найбільше овацій здіймав народний ансамбль пісні і танцю «Колос» імені Станіслава Семеновського. Кожна композиція у його виконанні змушувала зал аплодувати стоячи, тим більше, що вперше за багато років «Встань, козацька славо!», завдячуючи теперішнім керівникам ансамблю і його випускникам, які активно долучилися до колективу, знову стала не хоровою, а вокально-хореографічною композицію:

 

 

 

     «А ми нашу славну Україну розвеселимо!» - підхопила на завершення Академії вся зала. І це, правда, так!

 

 

     Щиро вдячна всім і кожному: креативній Наталії Тітенко (керівник студентського народного театру «Березіль»), блискучому Роману Рудому (керівник мистецької студії «7 сходинок»), довершеним Віктору Кавуну (керівник естрадної студії «Солоспів») і Владиславі Чайці (керівник студії академічного, естрадного і джазового співу), емоційній Світлані Макоді (керівник ансамблю бального танцю «Чарівність»), майстерному В’ячеславу Борзенкову (керівник хореографічного ансамблю «Сузір'я ритмів»), експресивній Ользі Сауріній (керівник балетної групи народного ансамблю пісні і танцю «Колос»),   філігранному Тарасові Кушніру, досконалому Юрію Карнауху (керівники хорової групи народного ансамблю пісні і танцю «Колос»),    віртуозному Василю Базелюку (на Академії – акомпаніатору «Колосу»), терплячим, не менш талановитим за усіх Тетяні Симоненко та Ірині Литвиненко (керівник жіночого вокального ансамблю «Октава»), оригінальній Олені Невмержицькій, обдарованій Ярині Пузиренко, витонченій Ірині Сидоренко, сміливому воїну ЗСУ, але відданому викладачу кафедри Сергієві Дудку (керівник театральної студії «Радощі»), непомітним, але необхідним і незамінним Олександру Третяку (звукорежисер), Ігорю Векслеру (освітлювач), Ірині Гедзь (відеооператор), Насті Денисенко (лаборант), а ще - учасникам творчих студій і колективів кафедри, студентам і випускникам, які молодістю, енергією, запалом і любов"ю до мистецтва створили свято.

     Відео – тут:

Ірина Майданюк, завідувач кафедри культурології
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook