Практичний навчальний семестр студентки 4 курсу 1 групи Єлизавети Травецької в університеті прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф

May 28, 2023
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

В березні поточного року студентка 1 групи 4 курсу Єлизавета Травецька розпочала непростий, але надзвичайно цікавий шлях підготовки до навчання на магістерській програмі "Адмністративний менеджмент" в університеті прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (ФРН). Цей державний університет було створено у 1971 р., і він є одним із 12 німецьких університетів, який удостоєно європейської нагороди якості освіти - E-Quality 2011. Університет здійснює підготовку студентів за 19 бакалаврськими і 12 магістерськими програмами, з яких 4 - міжнародні та 13 – за робітничими професіями.


Після приїзду до навчального закладу Ліза відвідувала лекції з німецької мови, сільськогосподарської техніки та ін. В освітню програму практичного семестру входять такі предмети: тваринництво, сільськогосподарська техніка, рослинництво, економіка, німецька мова. Проживачи у сім’ї фермерів, вона продовжує онлайн навчання та в умовах ферми опановує весь вивчений матеріал на практиці.


Фермерське господарство налічує 120 дійних та 20 сухостіних корів, близько 100 телиць для ремонту стада та 50 телят.

В обов’язки Єлизавети входить догляд за телятами (годування, контроль за станом їх здоров’я та надання ветеринарної допомоги), доїння корів, підтримка чистоти на фермі та в доїльній залі, допомога по господарству.

В кінці семестру вона складе екзамени, за результатами яких стане відомо, чи зарахована вона на основний курс чи ні.
Також, Єлизавета навчається онлайн на 4 курсі на факультету ветеринарної медицини НУБіП України. Одночасне навчання у двох таких знаних закладах, як університет прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф та НУБіП України, є складним завданням, однак велике бажання до пізнання нового, молодість та енергія без сумніву допоможуть їй здолати труднощі і досягнути бажаної мети.

     Куратор 1 групи 4 курсу доц. В. Лакатош (за матеріалами Є. Травецької)
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook