Злагодженість та взаємодія у всьому: юридичний факультет успішно подолав 2/3 запланованих відкритих лекційних занять

September 4, 2022
     На виконання наказу ректора Станіслава Ніколаєнка від 11.07.2022 р. № 459 до складання графіку відкритих лекцій на осінній семестр 2022/2023 навчального року юридичний факультет підійшов кардинально.
   На попередній робочій зустрічі за участі пані декана юридичного факультету Олени Ярої, її заступниці Олени Улютіної, гарантів ОП «Право» Лілії Панькової (першого рівня) та Марини Дейнеги (другого рівня), відповідальної за проведення відкритих лекцій на факультеті Віри Качур було прийнято рішення залучати до проведення таких відкритих занять не менше двох осіб з кожної кафедри. Таке рішення було продиктовано тими вимогами, які ставить сьогодні Національний університет біоресурсів і природокористування України до якості підготовки фахівців у своїх стінах.
   Завідувачі кафедр юридичного факультету на засіданнях кафедр обговорили кандидатури НПП, які прочитають відкриті лекції. Усього було запропоновано провести 11 відкритих лекцій. Усього в Університетів графіком проведення відкритих лекцій в осінньому семестрі 2022/2023 н.р. таких передбачено 168.
   Станом на сьогодні уже відбулося 8 відкритих лекційних занять.
   Осінній цикл розпочала доцентка кафедри теорії та історії держави і права Алла Гелич, яка 18 серпня 2022 р. провела відкрите лекційне заняття «Правова культура та правова свідомість» для студентів 2 курсу спеціальності «Професійна освіта» гуманітарно-педагогічного факультету (навчальна дисципліна «Правова культура особистості»). Зазначимо, що заняття відбулося в аудиторному режимі.
   23 серпня 2022 р. бакалаври юридичного факультету та присутні мали змогу прослухати лекцію «Перегляд судових рішень», прочитану професором кафедри цивільного та господарського права Олександром Світличним в рамках навчальної дисципліни «Господарський процес».
   25 серпня 2022 р. доцентка кафедри теорії та історії держави і права Олена Попова провела відкрите лекційне заняття з дисципліни «Правова культура особистості» на тему «Правова культура та правова свідомість» для студентів 4 курсу спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» у дистанційному форматі. Тому для колег з кафедри, які забезпечують викладання цієї освітньої компоненти було цікаво почути інший підхід до викладу матеріалу цієї теми.
   Цікаві теми запропонували послухати професор кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Євген Шульга, який 28 серпня 2022 р. прочитав лекцію «Правові механізми ЄС» в рамках навчальної дисципліни «Європейське право» для студентів 2 курсу юридичного факультету, а доцентка кафедри цивільного та господарського права Вікторія Бажанова «Суб'єкти підприємницької діяльності. Організаційно-правові форми здійснення підприємницької діяльності» для студентів бакалаврату економічного факультету (01 вересня 2022 р., навчальна дисципліна «Підприємницьке право»).
   Протягом останнього тижня науково-педагогічними працівниками кафедри адміністративного та фінансового права було проведено 3 відкриті лекції. Зокрема, 29 серпня 2022 р. відповідно запланованого графіку, професор кафедри Олена Гулак провела відкрите лекційне заняття на тему «Національне агентство з питань запобігання корупції як основний державний антикорупційний орган».
   30 серпня 2022 р. відкрите заняття «Фінансові правовідносини та фінансово-правові норми» для студентів 4-го курсу юридичного факультету на платформі Webex Meeting провів доцент кафедри Сергій Слюсаренко. А ось 02 вересня 2022 р. відкрите лекційне заняття проведено чи не найбільш досвідченим представником кафедри, у тому числі, практичним фахівцем, доцентом Анатолієм Долгополовим на тему «Суд та інші сторони кримінального провадження».
   Відкриті лекції відвідували не лише члени кафедр та представники деканату, а й гаранти ОП «Право», колеги як з інших кафедр, так і з інших структурних підрозділів. Усі вони мали змогу оцінити якість проведення відкритого заняття, заповнивши відповідну паперову чи електронну анкету. Таке анкетування було проведено і серед здобувачів вищої освіти.
   Результати паперового та електронного анкетування викладачів та студентів засвідчили про високий науковий та навчально-методичний рівень проведеного заняття, його актуальність, інноваційність, спрямованість на набуття загальних та спеціальних компетентностей здобувачами вищої освіти, фаховість, відповідність сучасним вимогам до організації навчального процесу.
 

     Продовжуємо працювати пліч-о-пліч на благо юридичного факультету, Універистету та України з вірою у ЗСУ та Перемогу!

 
Віра Качур,

завідувачка кафедри теорії та історії держави і права 

 

 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook