Максим Бондар з Київщини: обираю магістратуру за фахом «Прикладна економіка», щоб бути висококласним спеціалістом і працювати над створенням нової структури економіки України у післявоєнний час

June 3, 2022
НУБіП України

Розкажіть трішки про себе.
— Мене звати Максим Бондар. Я народився і мешкаю на Київщині. Закінчив бакалаврат Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії управління при Президентові України за фахом бізнес-адміністрування. У цей непростий час залишився удома, працюю дистанційно. Стараюсь вносити свій посильний внесок у захист територіальної цілісності батьківщини. Намагаюсь постійно відкривати для себе нові можливості та самовдосконалюватися. Захоплююся економічними науками та планую поглибити свої знання за фахом прикладна економіка. Найближчим часом планую вступ до магістратури на заочну форму навчання, водночас паралельно працювати та розвиватися у різних напрямках. Цікавлюсь такими науками, як інформаційні технології та економіка, тому мрію пов’язати з цим своє майбутнє. Поглиблено вивчаю англійську мову та математику.
Чому вирішили продовжувати вищу освіту?
— Вирішив продовжувати вищу освіту в магістратурі, оскільки хотів би розвиватися та реалізувати себе у майбутньому як успішний фахівець. Не погоджуюсь з тим, що навчання зараз не на часі. Продовження звичного життя, навчання, активна життєва позиція забезпечує більший рівень впевненості у власних силах щодо подолання життєвих труднощів, нижчий рівень негативних емоцій та тривоги, більше можливостей швидкої адаптації, збереження комунікації, можливостей частково зберігати або частково відновлювати звичний спосіб життя. Професійний розвиток, нові знання в цілому є дуже актуальним напрямком моїх планів, бо попереду відновлення країни, в професійній площині та структурі зайнятості відбудуться зміни, отже, потрібно отримати додаткову освіту та нові знання.
Яку обрали спеціальність і чому?
— До вибору свого фаху я підійшов виважено. Цікавлюсь сучасною економікою, оскільки ми живемо у часі, коли вона стрімко розвивається. Ще з дитинства люблю точність і порядок у всьому. Саме ці риси характеру, на мою думку, і потрібні представнику даної професії. Ні для кого не є секретом, що професія економіста завжди займатиме високі позиції затребуваності на ринку праці та не втратить своєї актуальності в майбутньому. А ще в родині маю професійних економістів, тому хочу в майбутньому обрати цей фах. Планую вступ у магістратуру на ОПП «Прикладна економіка».
Чому вашим вибором став саме НУБіП України?
— Навчатися в НУБіП України мріяв дуже давно, оскільки з дитинства чув із різних джерел, що цей університет має гарні відгуки та є одним з найпопулярніших навчальних закладів в Україні. Мене дуже приваблює можливість не тільки освіти, але й перспективи спортивного розвитку, оскільки НУБіП має гарну спортивну базу. Не розглядаю для себе навчання за кордоном. Майже всі наші співвітчизники хочуть або залишитися вдома або повернутися до дому. Це не історія про вільний вибір, щоб мати бажання жити в іншій країні, навіть за наявності зараз певних можливостей це зробити. Вибір без вибору не буває привабливим, тому бажання повернутися до дому є зрозумілим. Повернення до дому – це як повернення до себе, можливість себе не втратити і якщо і зробити вибір щодо змін, то з власної волі, а не з примусу.
— Які ваші уподобання, окрім навчання?
— Я люблю спорт та здоровий спосіб життя. Маю багато спортивних досягнень у боксі та боротьбі, я КМС з боксу. Люблю активний відпочинок. Планую і в подальшому продовжувати займатись спортом. А ще полюбляю читати книги та проводити час зі своїми друзями. Враховуючи карантинні обмеження в деяких країнах останнім часом приділяв багато уваги відкриттю нових місць та незвичайних подорожей по Укрїні. Найбільше запам’яталось сходження на гору Говерла, яка є найвищою точкою України і вражає своїми надзвичайними краєвидами та різноманіттям рослинного світу. Плани на життя після війни також пов’язані із подорожами – це виглядає як бажання засвідчити своє ставлення та «обійняти» країну, цінність якої підвищилася разом з ціною, яку доводиться платити за те, що ми – громадяни України.

Які ваші мрії на майбутнє?
— Сьогодні головним прагненням українців є мир, і вся нація згуртувалась задля досягнення перемоги. Кожен новий день наближає нас до перемоги. І поки військові на фронті знищують окупантів, експерти в тилу прогнозують, як відновлюватиметься країна після війни. Гроші на відновлення економіки будуть – Захід готує аналог «плану Маршалла» для України, а заморожені кошти РФ теж допоможуть нашій країні реформувати економіку. Добрий стимул економіка отримає завдяки розвитку малого та середнього бізнесу – визначального складника будь-якої економіки розвинутих країн. Приємно бачити, як представники малого бізнесу в країні не здаються і намагаються працювати, незважаючи на обставини, і підлаштовуються під нові реалії та жорсткі умови. Як показує історія, розраховувати на підтримку з боку чиновників не варто. Гадаю, що саме ініціатива пересічних громадян-підприємців стане головним драйвером розвитку країни на найближчі роки. Тому після здобуття повної вищої освіти та закінчення магістратури, я планую отримати практичний досвід роботи за фахом економіста. Я хотів би постійно вдосконалюватися у своїй фаховій діяльності та згодом відкрити власну справу і розвивати її. Для мене знання, отримані в НУБіП, необхідні для грамотного ведення бізнесу та фахової участі у повоєнній розбудові економіки рідної країни. Сільське господарство в Україні і у повоєнний час залишиться локомотивом економіки, а НУБіП України – провідним навчальним закладом для підготовки висококваліфікованих фахівців для галузі.

Дякую за розмову, оптимізм та гарні мрії!. Бажаємо, щоб навчання в нашій alma mater стало надійною сходинкою у твоє щасливе та гідне майбутнє!
— Щиро дякую! Бажаю усім мирного неба! Разом до перемоги!


 

Розмову вела Лариса Михальчишина,

доцент кафедри глобальної економіки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook