ОСОБЛИВОСТІ НАВЧАННЯ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО СТАНУ

March 19, 2022

 В 2020-2021 роках освітньому процесу заважала пандемія, а зараз ми стали свідками надзвичайно важкого періоду в історії нашої країни — війни. Події 24 лютого 2022 р. внесли свої корективи в життя, роботу чи навчання кожного українця. Багатьом довелося покинути домівки та шукати прихистку в межах України чи за кордоном, дехто втратив житло, рідних та близьких… Ця війна завдала болючі рани кожному з нас.

Однак життя продовжується! Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України та наказу ректора Станіслава Ніколаєнка від 11 березня 2022 р. №156 навчальні заняття з 14 березня 2022 року відбуваються у дистанційному та змішаному форматах за розкладом другого семестру для студентів денної та заочної форм навчання усіх курсів, освітніх ступенів та освітніх програм підготовки бакалаврів і магістрів.

Як приємно після двох тижнів вимушених канікул знову побачити такі знайомі і рідні обличчя, почути студентські голоси! Поспілкувавшись зі бакалаврами та магістрами спеціальності «Облік і оподаткування», ми з’ясували, як вони ставляться до освіти в таких умовах.

Софія: Прихід війни в Україну – велике горе для всіх нас. Але продовжувати навчання у цей непростий час потрібно, адже ми – майбутнє країни!

Використовуючи електронні навчальні курси в системі Moodle, студенти мають можливість долучитися до навчання за місцем свого тимчасового перебування. Та в тих регіонах, де зберігається реальна загроза для життя та здоров’я мирних мешканців, оголошується повітряна тривога навчання може тимчасово відійти на другий план.

 

Вікторія: Після проведеної безсонної ночі в бомбосховищі чи підвалі зосередитись на навчанні доволі складно. В таких умовах студенти потребують не лише нових знань, а й психологічної підтримки. Думаю, що викладачі також. А ще бувають перебої у електропостачанні, іноді підводить інтернет…

Діана: Звичайно, що у такий непростий для усіх нас час важко зібратись з думками і повноцінно розпочати навчання. Проте, хочу сказати, що дистанційне навчання допомагає трошки відволіктись думками від страшних реалій, підтримувати одне одного під час пар.

Ми всі намагаємось активно адаптуватись до складних умов воєнного часу. Викладачі знаходять нові форми та методи проведення дистанційних занять. Сподіваємось, що після завершення воєнного стану ми надолужимо пропущене у звичайних, спокійних та безпечних умовах, адже розуміємо, що саме нам доведеться відбудовувати нашу країну після воєнних дій, застосовуючи отримані знання.

Анастасія: Університет ставиться з розумінням до студентів та залишає у пріоритеті їхню безпеку. За умови погодження з викладачем студентам дозволено виконувати завдання за індивідуальним графіком та опрацьовувати лекції самостійно, якщо вони не мають змоги долучитись до онлайн-заняття.  Також викладачі наголошують, що готові надавати консультації для кращого розуміння матеріалу у зручній для студентів формі (на сайті elearn.nubip.edu.ua, через електронну пошту та месенджери).

Відновлення навчання є викликом на даний  момент як для студентів, так і для викладачів, але колектив університету намагається забезпечити якісний освітній процес. Життя продовжується і нам необхідно навчатися та працювати наскільки це дозволяють обставини.

 

Процес навчальний відновивсь в НУБіП,

Розпочалися з понеділка пари,

Пронизують ракети часом хмари,

Війна триває більш двадцяти діб!

 

Студенти раді і викладачі,

На вебексі зустрітись і ельорні,

Бо українці сильні й непоборні,

Міцні знання гостріші за мечі!

 

Економісти і бухгалтери,

Біржовики і наші фінансисти,

Наділені всі особливим хистом,

Перемагати труднощі дари!

 

Віримо в краще і лише вперед,

Пройдемо з честю всі випробування,

В кафедри обліку і оподаткування,

Кожен важливий у наш час предмет!

 

Ми згуртувалися, бажання одне всіх,

У корпусі побачитися в квітні,

На факультеті люди всі амбітні,

Ми з миром переступимо поріг!

 

 Всім мирного неба над головою!

 

Світлана Деревянко, Олег Криворот,

Людмила Мельянкова, викладачі

кафедри обліку та оподаткування

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook