Світ ІТ: тематичний вебінар від компанії SoftServe

February 17, 2022

17 лютого в рамках вивчення дисципліни «Групова динаміка і комунікації» з гостьовою лекцією для студентів першого курсу факультету інформаційних технологій виступила Ксенія Квятковська, керівниця Центру розвитку талантів компанії SoftServe (www.softserveinc.com).

В рамках вебінару Ксенія докладно розповіла про різні професії і ІТ-галузі та про навички, необхідні для успішного працевлаштування.

Учасники вебінару, а їх було більше 60, активно долучились до обговорення. Найбільше студентів цікавила динаміка зміни потреб ІТ-ринку та оплата праці й умови роботи сучасних програмістів. Коротке опитування показало, що на факультеті формується потужна команда майбутніх ІТ-фахівців, оскільки серед студентів-першокурсників є і майбутні програмісти, і дизайнери, і девопси. Звісно, це бачення може змінюватись, як і змінюється сучасний цифровий світ. Більше того, Ксенія наголосила на тому, що ІТ-фахівці мають постійно вчитись (перевчатись, вдосконалюватись), а іноді й змінювати професії в процесі побудови власної ІТ-кар’єри.

Важливість розвитку м’яких навичок також була обговорена зі студентством. Всі погодились, що при виборі професії краще слідувати власним вподобанням та займатись справою, до якої маєш хист і талант.

 

Звісно, не оминули увагою й пропозиції компанії щодо навчання та стажування студентів в компанії SoftServe. А пропозиції доволі привабливі, скориставшись якими вже з першого курсу студенти можуть вибудовувати власну траєкторію професійного становлення.

На завершення зустрічі студенти подякували Ксенії за змістову, актуальну та сучасну інформацію та невимушене спілкування під час вебінару. А поток смайликів на екрані свідчить про їх щирість.

З дозволу гості вебінар було записано, тож чекайте запис на каналі ІТ NUBIP. Але ніякий запис не замінить живе спілкування, тож до нових зустрічей з експертами!

 

Олена Кузьмінська, професор кафедри інформаційних систем і технологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook