В гостях у легенди ветеринарної науки і освіти професора В.А.Яблонського

December 11, 2021
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

В свій 91 рік народження професор кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин НУБіП України Валентин Андрійович Яблонський гостинно прийняв у своїй квартирі на вул. М.Ломоносова колег, з якими працював в університеті понад 20 років. Завідувач кафедри доц. Вальчук О.А. та доц. Лакатош В.М. передали ексклюзивні подарунки та щирі вітання співробітників з днем народження.

Немає нині в Україні серед освітян, науковців чи практиків ветеринарної медицини людини, в біографії якої так легко і невимушено поєднувалися б викладацька робота, створення та розбудова кафедр і факультетів ветеринарної медицини, участь у написанні Конституції України (як депутат Верховної Ради II скликання), робота на посаді віце-президента Всесвітньої асоціації ветеринарної освіти (дві каденції), написання підручників, посібників та переклад наукової літератури з 10 іноземних мов і багато-багато іншого.

Нині професор у творчій співдружності з донькою, професором кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології НУБіП України Оксаною Яблонською, завершили чергову монографію "Спогади з пережитого та незабутого", яка невдовзі вийде з друку.

За спогадами і розмовами швидко минув час, який у професора постійно в дефіциті: він розпочав  роботу над новою монографією. Наприкінці зустрічі Валентин Андрійович щиро подякував за вітання та передав найкращі побажання співробітникам факультету.

     Доц. Лакатош В.М.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook