Старший викладач кафедри економіки Коваленко Лариса Вікторівна про відвідування онлайн-курсу кар’єрного коучингу і консультування

November 8, 2021
Наприкінці жовтня з задоволенням відвідала курси практичного онлайн-тренінгу «Школи Кар’єрного Консультанта». Тренінг був присвячений профорієнтаційній роботі.

В рамках Всеукраїнського проєкту з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії» Міністерства освіти і науки України, який вже охопив учнів 7-11 класів всіх шкіл України та їх батьків, стартує Школа Кар’єрного Консультанта. robota.ua підтримує цю ініціативу та надає безкоштовну можливість отримати нову професію, підвищити свою кваліфікацію  для психологів, викладачів ВУЗів та вчителів шкіл.    

Школа Кар’єрного Консультанта – це офіційна програма підвищення кваліфікації, яку запроваджує Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України, спільно з Асоціацією інноваційної та цифрової освіти та компанією «HR YOU». Модель навчання – змішана (blended learning), що ефективно поєднує мультимедійні електронні курси у форматі SCORM з практичними тренінгами, які проводять  відома українська кар’єрна радниця, яка консультує підлітків і фахівців з профорієнтації  з різних країн світу – Ганна Різніченко.  Випускники даної програми отримають 1 кредит (ЄКТС), а головне – практичні знання та навички проведення консультацій щодо вибору найкращої професії, підготовки до співбесіди в компанії своєї мрії тощо. 
  
Профорієнтація дозволяє зрозуміти, який вид професійної діяльності Вам більше підходить; допомагає оцінити власні здібності, інтереси, можливості та усвідомлено обрати майбутню професію; оцінити власний потенціал та розробити стратегію кар’єрного зростання. На онлайн-курсах було розглянуто питання  на скільки важливо вчасно провести бесіду з учнями 7-11 класів з приводу вибору учбового закладу для подальшого навчання; наскільки роль практичної профорієнтації в нашій країні набуває особливої актуальності та значущості.
Старший викладач кафедри економіки Лариса Коваленко
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook