Викладачі факультету землевпорядкування пройшли міжнародне стажування в університетах Республіки Хорватії

29 вересня 2021 року
    На факультеті землевпорядкування особлива увага приділяється питанню вдосконалення викладацької майстерності і підвищенню кваліфікації співробітників. Для цього застосовуються різні прийоми, зокрема й залучення викладачів до різного роду програм стажування у тому числі й міжнародних. Саме такі заходи сприяють професійному розвитку викладачів і росту їхньої професійної майстерності, що безумовно віддзеркалюється на якості освітнього процесу.

     Тож, протягом 17-24 вересня 2021 року, за наказом ректора Станіслава Ніколаєнка, доцент кафедри геодезії та картографії Іван Опенько і доцент кафедри управління земельними ресурсами Руслан Тихенко проходили міжнародне стажування в університетах Республіки Хорватії.

     Програма їхнього стажування, на Балканському півострові, передбачала проходження навчального курсу загальним обсягом 150 годин, з яких третина була відведена аудиторній роботі. Близько 100 годин були присвячені позааудиторним заняттям. До аудиторних занять входило опанування чотирьох навчальних модулів: «Організація освітнього процесу та програми підготовки студентів в університетах Європи»; «Інноваційні технології, науково-методичне та інформаційне забезпечення освітнього процесу»; «Підготовка науковців в Європі та можливості україно-європейської наукової співпраці»; «Наука як основа освітнього процесу – за напрямом роботи кожного учасника».

     Не менш цікавою і пізнавальною виявилася позааудиторна робота, під час якої вивчали організаційну структуру закладів вищої освіти Республіки Хорватії, відбувалося ознайомлення з навчально-методичним забезпеченням в університетах, вивчався досвід запровадження дистанційної форми освіти в місцевих університетах, робота з електронним бібліотечним фондом тощо. Також була можливість ознайомитися з віртуальними лекційними курсами викладачів, долучитися до підготовки публікації у одному з розділів колективної монографії. Загалом міжнародне стажування викладачів факультету землевпорядкування передбачало відвідування трьох університетів – Пулського університету імені Юрая Добріли (м. Пула), Business School PAR (м. Рієка) та PAR University (м. Рієка).

     За результатами стажування доценти Іван Опенько та Руслан Тихенко отримали європейські сертифікати та неоціненний досвід, яким вони охоче будуть ділитися із співробітниками та здобувачами спеціальності 193 Геодезія та землеустрій.

В'ячеслав Богданець,
координатор міжнародних програм
факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook