Єва Толок - після закінчення Києво-Могилянської академії - навчання в магістратурі обирає в НУБіП України за програмою «Нутриціологія»

20 липня 2021 року

    - Єва, розкажи трошки про себе та свої захоплення.

- Цього року я закінчила Національний університет «Києво-Могилянська академія», отримала диплом бакалавра зі спеціальності «Екологія».

 

Для всіх сьогодні очевидно, що активна й здебільшого непродумана діяльність людини, супроводжувана знищенням природних ресурсів і забрудненням навколишнього середовища, призвела до того, що нині біосфера планети перебуває в критичному стані.  Людство, знаходячись у забрудненому довкіллі, може  вижити завдяки ряду адаптивних процесів, в результаті яких воно зможе використовувати різноманітні заходи щодо збереження і відновлення стану здоров’я.  Їжа є важливим чинником забезпечення життєдіяльності людини, росту та розвитку організму, попередження та лікування багатьох захворювань. З одного боку, сам процес створення, реалізації і утилізації харчової продукції може завдавати суттєвої шкоди довкіллю, з іншої – якість харчових продуктів (відсутність шкідливих компонентів, наявність біологічно активних складових) є вагомим чинником кореляції стану нашого організму, що забезпечує тривалість і якість нашого життя. Тому  екологія харчування є питанням гострим, що потребує глибокого вивчення і максимального втілення в життя.

Разом з тим здоровий спосіб життя – це популярний тренд сучасного світу. Багато охочих спекулюють цим, пропагуючи ті чи інші підходи до харчування. Інформація часто суперечлива, не логічна, не підкріплена науковими дослідженнями і висновками. Очевидно, що такі рекомендації можуть нанести шкоду людському організму.

     - Чому ти обрала спеціальність «Нутриціологія» і саме НУБіП України?

- Вивчаючи  такі матеріали спочатку  з особистої зацікавленості  (намагаюсь вести здоровий спосіб життя) все більше захоплювалась питаннями харчування - вивчала вплив окремих інгредієнтів на організм, створення нових продуктів спрямованої дії, можливості маловідходного або  безвідходного виробництва,  безпечної утилізації відходів. Тому й вирішила більш глибоко зануритись у тонкощі і наукові підходи до здорового харчування.

Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП один з перших в Україні пропонує глибоке наукове, різностороннє вивчення цієї проблематики, застосовуючи сучасні підходи.

Сподіваюсь поглибити знання з фізіології харчування, навчитись визначати вплив харчових продуктів і їх компонентів на організм людини, окремі органи і системи  (парафармакологічну здатність продуктів),  визначати можливості попередження та кореляції стану здоров’я завдяки профілактичному та лікувальному харчуванню.

Хочу бути розумною та сучасною!

Хочу стати учасником команди НУБіП!

     - Дякуємо тобі, за цікаву розмову та чекаємо на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК!

Розмову вела
заступник декана
Наталія Слободянюк

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook