Успішний старт курсів бджільництва

24 лютого 2021 року

      Кафедра конярства і бджільництва не залишається осторонь проблем галузі. Співробітники кафедри постійно комунікують з бджолярами-практиками та відгукуються на заклики надати професійні консультації з питань бджільництва.

     Оскільки, як говорив патріарх українського бджільництва Петро Іванович Прокопович: “Бджільництво – заняття не таке просте, як може здаватися на перший погляд. Оволодіти ним одразу неможливо. Воно потребує безконечної відданості, справжнього покликання, захоплення, любові і щедро віддячує лише тим, хто віддається йому сповна, усією душею”.

      Тому співробітники кафедри надають додаткові освітні послуги людям, які виявили бажання зайнятися бджільництвом і більше дізнатися про бджіл, особливості догляду за ними та технології одержання цілющих продуктів.

      Незважаючи на пандемію COVID-19 у світі та певні обмеження, в Україні є бажаючі отримати спеціальні знання з бджільництва задля організації власних пасік. З цією метою, співробітниками кафедри була розроблена програма курсів бджільництва для надання всім бажаючи знань з бджільництва. Заняття на даних курсах відбуватимуться по вихідних днях впродовж чотирьох місяців.

      Так, 20 лютого на кафедру завітали бажаючі навчатися на таких курсах. Їх радо зустріли співробітники кафедри на чолі із завідувачем професором Повозніковим Миколою Гавриловичем, який ознайомив слухачів з історією кафедри, її місцем в структурі факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України та наголосив про можливість вступу випускників шкіл та коледжів для навчання в університет на факультет тваринництва та водних біоресурсів.

     Доценти Микола Войналович та Ігор Головецький ознайомили присутніх з програмою навчання на курсах та переліком практичних робіт, наголосивши при цьому, що за період навчання слухачі матимуть змогу відпрацювати всі технологічні операції по догляду за бджолиними сім'ями та одержанню від них продукції.

     Слухачі курсів мали змогу ознайомитися із матеріально-технічною базою кафедри, яка постійно оновлюється завдяки ректорату Національного університету біоресурсів та природокористування України та деканату факультету тваринництва та водних біоресурсів в особі декана – Кондратюка Вадима Миколайовича.

    Нещодавно було придбано сучасне обладнання, зокрема восьми рамкова медогонка з електроприводом, електричний ніж для розпечатування стільників та електро кремовалка для виготовлення крем-меду.

     Студенти та слухачі курсів матимуть змогу на практиці використовувати дане обладнання, що сприятиме набуттю ними сучасних практичних навичок.

доцент кафедри конярства і бджільництва
Микола Войналович

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook