Роман Лещенко та Анатолій Полтавець привітали першокурсників-землевпорядників

21 вересня 2020 року
     21 вересня 2020 року – яскравий сонячний день, святковий настрій, нові знайомства, щасливі посмішки під захисними масками та цікавість в очах – саме такою запам’ятається урочиста посвята 122-ом першокурсникам факультету землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України.

     Свято розпочалось з вітального слова декана факультету Тараса Євсюкова. Тарас Олексійович поздоровив першокурсників з тим, що навчатимуться вони в одному з найкращих університетів Східної Європи. Попереду їх чекає цікаве студентське життя, яке буде ставити свої вимоги до отримання нових знань і вмінь. Привітати нове покоління землевпорядників і геодезистів прибули поважні гості. Голова Держгеокадастру Роман Лещенко зазначив, що першокурсники зробили правильний вибір, адже випускники факультету землевпорядкування стають відмінними спеціалістами і фахівцями своєї справи. Саме такі талановиті студенти забезпечують розвиток України.

     Велика підтримка факультету землевпорядкування з боку Ради роботодавців. Голова правління ГО «Асоціація фахівців землеустрою України», член Ради роботодавців Анатолій Полтавець також адресував приємні слова першокурсникам. Анатолій Миколайович наголосив, що випускники факультету землевпорядкування завжди будуть забезпечені роботою та фінансово. Вони стають фахівцями як органів Держгеокадастру, так і приватних фірм та організацій. Цьому сприяють висококваліфікований професорсько-викладацький склад, наявність сучасних приладів, а також підтримка стейхолдерів.

     Завідувач кафедри геодезії та картографії Іван Ковальчук зичив молодим людям здоров’я, наполегливості і відповідальності. «Ви будете стикатися з труднощами. Але колектив факультету землевпорядкування буде підтримувати вас. Проте будьте відповідальними, не відкладайте на завтра! Бажаю, щоб в такому святковому вигляді і складі ви через 4 роки закінчили бакалаврат. Пліч-о-пліч будь-які труднощі не страшні!» – з впевненістю заявив він. Доєднався до привітань і завідувач кафедри земельного кадастру Віктор Заяць. Він звернув увагу, що навчатися – справа нелегка. Але спільними зусиллями все вдасться.
     Традиційно старшокурсники завжди підтримують молодших, дадуть цінні поради. Тому від студентської організації факультету, першачків поздоровили Дарина Пасевич (староста 2 групи 2 курсу та студентський куратор 2 групи 1 курсу) та Ілля Ілляшов. Дарина привітала їх з початком нового важливого етапу життя і закликала вчитися, виконувати все вчасно і правильно, а також допомагати один одному. Крім того, вона наголосила про необхідність дотримання карантинних обмежень. Ілля Іляшов звернув увагу на те, що крім навчання є ще багато напрямків, в яких можна розвиватися в межах університету – культурно-мистецький, науковий, спортивний та ін.
     Жодне свято не обходиться без турботи і хвилювання батьків. Тому до виступів долучилися батьки студента першого курсу, третьої групи Артема Ярмолюка, які є випускниками 2002 року факультету землевпорядкування. Мама, Альона Ярмолюк, зауважила, що в першокурсників починається новий життєвий етап – здобуття професії. Тому від імені усіх батьків вона благословила студентів на вдале навчання й опанування фахом.
     До урочистих вітань приєднався і заступник декана з навчальної та виховної роботи Олександр Шевченко. Він побажав всім здоров’я, хорошого навчання та формування фахівця в галузі геодезії та землеустрою. «Сьогодні свято продовжується, – наголосив він. – Далі відбудуться зустрічі з кураторами, екскурсії. А вже завтра починається навчання. Будьте відповідальними, відвідуйте заняття з дотриманням карантинних вимог».

     Ось і підійшла відповідальна мить і 122 студенти на чолі з Ольгою Пронь та Олександром Ганджуком зачитали присягу і пообіцяли її дотримуватися. Після чого Роман Лещенко та Анатолій Полтавець урочисто вручили їм студентські квитки та залікові книжки.

     Та на цьому день не закінчився. Попереду першокурсників чекала фотосесія, зустрічі з кураторами, пізнавальні екскурсії Ботанічним садом, Алеєю Слави, Студентським сквером та море позитивних емоцій.
     А вже завтра починається повноцінне навчання. В добру путь, дорогі першокурсники!

Катерина Лук’янчук,
асистент кафедри геодезії та картографії

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook