Досвід дистанційної роботи кафедри годівлі тварин та технології кормів

10 квітня 2020 року

  Перехід діяльності університету на дистанційну форму роботи, в умовах запровадженого у державі карантину, став своєрідною перевіркою як викладацької, так і студентської громади на ефективне опанування різноманітних інформаційних технологій.

  Досвід кафедри годівлі тварин та технології кормів у таких умовах не є унікальним, проте, зважаючи на існуючі реалії, показовим щодо застосування різних підходів і програмних продуктів до вирішення різноманітних завдань діяльності кафедри.

   У цьому плані відзначимо зміну ролі електронних навчальних курсів з дисциплін, які раніше слугували додатковим інструментом, а нині відіграють основну роль в освітньому процесі. Значний вплив на якість цієї роботи здійснює, як виявилося, масштаби використання освітньої платформи, потужність мережі та швидкість зв’язку, доступ студентів до інтернету тощо, що у деяких випадках потребує швидкої адаптації як слухачів, так і викладачів до такої роботи, застосування можливостей файлообміників, застосунків для смартфонів та програм для відео конференцій. Кафедра достатньо швидко адаптувалася разом з іншими учасниками освітнього процесу до таких змін та з успіхом застосовує різні підходи для забезпечення освітнього процесу за майже двома десятками дисциплін.

   Квітень 2020 р. став і місяцем упровадження заходів із позначкою «вперше»: попередній розгляд дисертаційної роботи аспірантки Любові Андрієнко та засідання кафедри у режимі відеоконференції.

  Життя і діяльність кафедри не стало викликом для кафедри в умовах карантину, скоріше, можливостями для творчої реалізації та забезпечення ефективної роботи підрозділу факультету тваринництва та водних біоресурсів.

Володимир Отченашко,
професор кафедри годівлі тварин та технології кормів
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook