Досвід дистанційної роботи кафедри годівлі тварин та технології кормів

April 10, 2020

  Перехід діяльності університету на дистанційну форму роботи, в умовах запровадженого у державі карантину, став своєрідною перевіркою як викладацької, так і студентської громади на ефективне опанування різноманітних інформаційних технологій.

  Досвід кафедри годівлі тварин та технології кормів у таких умовах не є унікальним, проте, зважаючи на існуючі реалії, показовим щодо застосування різних підходів і програмних продуктів до вирішення різноманітних завдань діяльності кафедри.

   У цьому плані відзначимо зміну ролі електронних навчальних курсів з дисциплін, які раніше слугували додатковим інструментом, а нині відіграють основну роль в освітньому процесі. Значний вплив на якість цієї роботи здійснює, як виявилося, масштаби використання освітньої платформи, потужність мережі та швидкість зв’язку, доступ студентів до інтернету тощо, що у деяких випадках потребує швидкої адаптації як слухачів, так і викладачів до такої роботи, застосування можливостей файлообміників, застосунків для смартфонів та програм для відео конференцій. Кафедра достатньо швидко адаптувалася разом з іншими учасниками освітнього процесу до таких змін та з успіхом застосовує різні підходи для забезпечення освітнього процесу за майже двома десятками дисциплін.

   Квітень 2020 р. став і місяцем упровадження заходів із позначкою «вперше»: попередній розгляд дисертаційної роботи аспірантки Любові Андрієнко та засідання кафедри у режимі відеоконференції.

  Життя і діяльність кафедри не стало викликом для кафедри в умовах карантину, скоріше, можливостями для творчої реалізації та забезпечення ефективної роботи підрозділу факультету тваринництва та водних біоресурсів.

Володимир Отченашко,
професор кафедри годівлі тварин та технології кормів
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook