Триває розгляд та активне обговорення навчальних планів освітніх програм підготовки бакалаврів та магістрів факультетами: економічним та аграрного менеджменту!

2 березня 2020 року
     2 березня до презентації та активного обговорення навчальних планів освітніх програм долучилися декани економічного факультету Анатолій Діброва та факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук, їх заступники та гаранти освітніх програм.

     У вступному слові до присутніх проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша наголосив на необхідності неухильного дотримання при формуванні навчальних планів та освітніх програм вимог стандартів вищої освіти за спеціальностями та забезпечення вільного вибору студентами не менше 25 % дисциплін для вдосконалення компетенцій, визначених стандартами. Особливу увагу деканів та присутніх, проректор звернув на необхідності зменшення кількості дисциплін у навчальних планах підготовки як бакалаврів, так і магістрів.

     Далі перейшли до презентації навчальних планів для вступників 2020 року. Декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук представив навчальні плани підготовки фахівців першого бакалаврського рівня вищої освіти та другого – магістерського. Факультет здійснює підготовку бакалаврів за двома спеціальностями «Менеджмент» та «Маркетинг», плани налічують 47 дисциплін за обома спеціальностями. 46-50% дисциплін забезпечуються кафедрами факультету, а 49-54% кафедрами інших факультетів (економічного, інформаційних технологій, юридичного, гуманітарно-педагогічного та інших). Плани підготовки магістрів налічують по 17 дисциплін за всіма освітніми програмами, на яких не менше 30% дисциплін забезпечують кафедри інших факультетів.

     Анатолій Діброва – декан економічного факультету зосередив увагу присутніх, на тому, що на сьогодні стандарти вищої освіти для всіх спеціальностей факультету затверджені. На бакалаврському рівні навчальні плани усіх чотирьох спеціальностей містять по 43 дисципліни кожен, а на магістерському по 16. Слід зазначити, що не менше 35% таких дисциплін викладаються НПП інших факультетів. Вчена рада факультету та його навчально-методична рада працюють над тим, щоб синхронізувати плани підготовки фахівців на 1 та 2 курсах. Особлива увага приділяється дисциплінам, які забезпечують фахові компетентності. Проте й іноземній мові надається значна увага.

     Присутні разом з деканами факультетів проаналізували перелік вибіркових дисциплін, які обрали студенти вищезазначених факультетів. Значна кількість студентів зацікавлена у додатковому вивченні іноземних мов та розвитку своїх лідерських якостей.

Увага! Важлива інформація!
     Наступне засідання з розгляду навчальних планів освітніх програм підготовки бакалаврів та магістрів на факультетах: землевпорядкування, юридичному, гуманітарно-педагогічному та ННІ неперервної освіти та туризму відбудеться у середу 4 березня 2020 року о 14.00 в 213 кімнаті 3-го навчального корпусу!

Зазимко Оксана,
начальник навчального відділу

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook