Студенди факультету землевпорядкування відвідали інформаційний захід "Земельно-політичні реформи та інші актуальні виклики аграрної та лісової політик України – Внески проектів Двосторонньої коопераційної програми BMEL"

3 грудня 2019, 10:14

3 грудня пройшов захід на тему «Земельно-політичні реформи та інші актуальні виклики аграрної та лісової політик України – Внески проектів Двосторонньої коопераційної програми BMEL».


Організаторами та головними спікерами були Геннадій Чижиков, Президент торгово-промислової палати України, Франк Ріттнер, представник Федерального Міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини (BMEL) та Тарас Висоцький, представник Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.


Проекти Двосторонньої коопераційної програми BMEL в Україні з 2006 року передають німецький досвід, і таким чином підтримують тривалий та сталий розвиток сільської місцевості, підвищення конкурентоспроможності виробництва, а також збереження природних ресурсів.
В рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС українська влада поставила перед собою амбітні плани. Протягом останніх років було зроблено неабиякі кроки вперед, особливо у виробництві продукції рослинництва. Україна стала одним з провідних експортерів аграрної сировини.
Протягом дискусій були обговорені такі важливі теми, як реформи ринку землі в Україні, розвиток цін на оренди землі та юридична безпека у земельних відносинах України.


-«Зараз в Україні проводять багато реформ. Однією з таких реформ є зняття мораторію на землю, який був наріжним каменем в українській політиці вже майже 15 років. Але зараз нам відкриваються нові можливості для розвитку сільського господарства та здорової конкуренції на ринку землі.- каже Артем Нагаєвський, представник Комітету верховної ради з питань аграрної та земельної політики.


Йобст Юнгехюльсінг, один з представників Федерального Міністерство продовольства та сільського господарства Німеччини поділився досвідом розвитку сільського господарства у Німеччині та зазначив, що головними аграрно-політичними цілями є:
- виробництво продуктів харчування та використання відновлюючих ресурсів;
- забезпечення робочих місць у сільській місцевості;
- конкурентоспроможні аграрні підприємства;
- стабильна сільська місцевість.


Завдяки реформам у нашій країні, ми досягли неабияких успіхів: власність на землю у східнонімецькому сільському господарстві зросла з 10% до 25%; завдяки приватизації з'явилися конкурентоспроможні підприємства та немає значної корупції. Україна зараз на порозі цих змін, тому ми раді поділитися досвідом та допомогти їй розвиватися.


Проекти Двосторонньої коопераційної програми в Україні орієнтуються на нові виклики та адаптували свої заходи та плани на майбутнє у відповідності до нових вимог українських партнерів.


-Дуже приємно та цікаво спостерігати, як наша країна розвивається в аграрному секторі, а також особливо приємно спостерігати підтримку зі сторін інших країн, тому будемо чекати нових досягнень та реалізацій проектів,- такими враженнями поділилася студентка третього курсу Негода Анастасія.

 

Анастасія Матейченко, 

студентка другого курсу другої групи
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook