Міжнародна виставка технологій для лісового господарства, деревообробної та меблевої промисловості LISDEREVMASH '2019 як майданчик для профорієнтації

26 вересня 2019 року
     Цього тижня розпочала свою роботу 18-та Міжнародна виставка технологій для лісового господарства, деревообробної та меблевої промисловості LISDEREVMASH '2019.

     Участь у церемонії відкриття взяв ректор Станіслав Ніколаєнко. Перерізаючи разом червону стрічку, організатор виставки Ігор Мельник зазначив, що саме наш університет є провідним вишем з підготовки кадрів для деревообробної та меблевої промисловості.

     Дотримуючись старих традицій співпраці виставки та НУБіП в напрямку дуальної освіти цього року програма заходу була розширена профорієнтаційними напрямком «Кадри вирішують все: перспективи, реалії». Учні шкільних лісівництв Київщини, студенти Лубенського, Малинського лісотехнічних коледжів, Київського вищого професійного училища деревообробки також завітали на виставку.

     Ректор привітав молодь та наголосив на унікальні можливості ознайомитися з останніми новинками деревообробної галузі та перспективи подальшого професійного розвитку в її царині, розповів про історію становлення лісової та деревообробної освіти у НУБіП. Станіслав Ніколаєнко проінформував про навчання на підготовчому відділенні, олімпіаду для вступників, кадровий потенціал викладачів, перспективи подвійних дипломів. Окремо очільник університету звернув увагу на активне спортивне життя, яке панує у університеті, та запросив на день відкритих дверей – він в нашому університеті кожної суботи!

     Директор навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида зазначив, що для здобуття якісної освіти потрібно обирати заклад, який спроможний її надати. Кадровий потенціал інституту, де працюють тільки викладачі з науковим ступенями, надає знання, котрі в подальшому дозволяють нашим випускникам успішно знайти своє місце на ринку праці.

     Завідувач кафедри технологій та дизайну виробів з деревини Олена Пінчевська розповіла про умови та перспективи навчання за спеціальністю 187 – Деревообробні та меблеві технології. Навчальна, практична та наукова складові освітнього процесу надають можливість на старших курсах отримати першу роботу по спеціальності. Співпраця кафедри з галузевими асоціаціями допомагає нашим випускникам зорієнтуватися і обрати напрямок: меблевий, деревообробного обладнання чи первинної обробки.

     Наостанок організатор виставки LISDEREVMASH '2019, член правління Української асоціації деревообробного обладнання Ігор Мельник запевнив, що українські галузеві компанії гарантують працевлаштування та гідну заробітну плату, але головна умова – кваліфікована вища освіта!

     Щиро дякуємо за фінансову та організаційну підтримку заходу організаторам виставки Ігорю Мельнику, Інні Лозовій та Ользі Кулініч.
     А виставка продовжує свою роботу і кафедра технологій та дизайну виробів з деревини запрошує на свій стенд B1.23!

Більше відеоматеріалів https://www.youtube.com/channel/UCj5s8ejF_J4e2pxwyfoNGng?view_as=subscriber

 

Ольга Баранова
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook