Навчально-дослідні господарства університету орієнтовані на ефективне вирощування молодняку великої рогатої худоби

14 лютого 2019 року

     13 лютого 2019 року на базі молочного комплексу ТОВ «Терезине» Білоцерківського району Київської області пройшов виїзний семінар «Ефективні технології вирощування, утримання та годівлі телят і телиць до парувального віку». Участь у ньому взяли науковці та працівники університету Василь Туринський, Ігор Ільчук, Маргарита Петерс, директори навчально-дослідних господарств Микола Журавель, Юрій Росамаха, Геннадій Білуха та зоо-ветспеціалісти НДГ «Великоснітинське» ім. О.В. Музиченка, «Ворзель», Агрономічної дослідної станції, а також відокремлених підрозділів НУБіП – Ніжинського агротехнічного інституту і Немішаєвського агротехнічного коледжу.

     Проектна потужність молочного комплексу ТОВ «Терезине» – 520 дійних корів. Нині тут тримають 500 корів української чорно-рябої молочної та голштинської порід. Доїльний зал молочного комплексу устатковано обладнанням DeLaval ”Blue Diamond Паралель 2х16”. Телята після народження утримуються в індивідуальних будиночках на вулиці.

     Дякуємо керівнику Івану Кудлаю та працівникам господарства за надану можливість познайомитися з технологіями, які тут використовуються.

Василь Туринський,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ
і навчально-виробничої практики

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook