Палащук Дарія, майбутній перекладач: «Знайшла своє місце у НУБіП, де навчався мій тато»

30 грудня 2018 року

     Незабаром новорічне свято, і вже позаду моя перша сесія, яку я успішно склала. Саме час для роздумів над тим, чого ми досягли за цей рік і до чого прагнемо у прийдешньому, 2019 році.
У 2018 році я стала студенткою гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України, і цим пишаюсь.

     Три роки я жила в Узині разом з бабусею та дідусем, була ученицею навчально-виховного комплексу «Узинська гімназія», випускницею якого і стала. Ще з початкової школи я почала працювати сама на себе, брала участь у різних олімпіадах, конкурсах, зокрема у конкурсі-захисті науково-дослідних робіт МАН. До речі, вдома я маю папку з грамотами та дипломами ще з четвертого класу. Звичайно, це все досить важко як фізично, так і морально, мене підтримували рідні та вчителі, але як результат – школу я закінчила зі срібною медаллю.
     Вперше про НУБіП я почула від тата, він раніше був студентом цього навчального закладу. Коли я обирала майбутній університет, побачила, що саме цей є дуже популярним серед абітурієнтів і збирає багато позитивних відгуків. Отже, вирішила приїхати сюди на «День відкритих дверей», тоді ж зрозуміла, що це саме той університет, до якого у мене лежить душа. Тут панує приємна, доброзичлива атмосфера.

     Перевагу я надала спеціальності «Філологія (Німецька мова та друга іноземна)», адже вважаю, що знання мов ніколи не буде зайвим, навпаки – це дає тобі багатий спектр можливостей у майбутньому.
     Коли я приїхала подавати документи, було дуже приємно поспілкуватися з деканом Шинкаруком Василем Дмитровичем та завідувачем кафедрою іноземної філології і перекладу Амеліною Світланою Миколаївною, які дали дуже гарні поради. Привернуло увагу і те, що поряд з університетом відомий Голосіївський парк, будівлі знаходяться у екологічно чистому районі.

     Якщо до навчання, то перші тижні навчання минули для мене дуже швидко, і це не дивно, адже студентське життя виявляється настільки захопливим та всепоглинаючим, що цей час проминає для тебе непомітно. Звичайно, новий ритм життя спочатку здавався незвичним, але я досить швидко звикла і вже через декілька тижнів після початку занять почувала себе комфортно. Тут викладають цікаві та самобутні викладачі які є справжніми майстрами свого діла, пари яких хочеться відвідувати та з захопленням слухати і сприймати знання й досвід.
     Університет надає можливість студентові сповна реалізувати себе в обраній професії. Неймовірно зручною є структура студентського містечка, адже тут все поряд, і тобі не потрібно їхати в інший кінець міста, аби встигнути на наступну пару. Серед усіх захоплень особливе місце посідає японська культура, я навіть починала вивчати японську мову. А взагалі я намагаюся спробувати себе у всьому, що може мені сподобатися.

     Мені дуже пощастило ще під час «Школи першокурсника» потрапити до танцювального колективу «Сузір’я Dance», яким керує Сауріна Ольга Іванівна. Саме тут я знайшла можливість працювати над собою і в тому напрямі, який мені подобається. А ще зустрілася з чудовими людьми, які близькі тобі духовно, вони завжди дадуть гарну пораду, підтримають та допоможуть. Зараз я присвячую цьому майже весь свій вільний час і зовсім не шкодую. Планую й надалі працювати разом з колективом. Завдяки новим друзям із колективу, я познайомилася з багатьма потужними танцювальними центрами країни і Європи, такими як TOPONЕ, Myway та Dside. Тут дуже часто проводяться майстер-класи та багато цікавих та розвиваючих речей для людей, які полюбляють танцювальне мистецтво, особливо, якщо ти себе в цьому тільки шукаєш.

Будучи студенткою НУБіП, можу з впевненістю сказати, що я зробила правильний вибір!

Дарія Палащук,
студентка групи Філ 18002б
гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook