В НУБіП пройшла сесія Голосіївської філії Київської Малої академії наук

4 жовтня 2018 року

     На базі Національного університету біоресурсів і природокористування України відбулась щорічна настановча сесія Голосіївської філії Київської Малої академії наук учнівської молоді.

     Захід було доручено провести адміністрації та педагогічному колективу Еколого-природничого ліцею №116 міста Києва. До проведення сесії залучено професорсько-викладацький склад факультету захисту рослин, біотехнологій та екології НУБіП України під керівництвом декана факультету Миколи Долі.
     У заході взяли участь педагоги та юні науковці всіх загальноосвітніх навчальних закладів району.

     З привітальним словом до присутніх звернулася директор науково-методичного центру управління освіти, керівник Голосіївської філії КМАНУМ Ніна Чайковська. Ніна Василівна висвітлила Концепцію «Нова українська школа» і задачі навчання та виховання обдарованої учнівської молоді в закладах загальної середньої освіти Голосіївського району міста Києва.

     Про основні напрямки діяльності Національного університету біотехнологій і природокористування України, в тому числі й факультету захисту рослин, біотехнологій та екології щодо створення умов для навчання обдарованої молоді, організації та здійснення наукових досліджень учнів розповів присутнім декан факультету Микола Доля, який є Почесним президентом наукового товариства учнів «Джерело» еколого-природничого ліцею №116 міста Києва.

    Заступник директора з навчально-виховної роботи Еколого-природничого ліцею №116 міста Києва, керівник наукового товариства учнів ліцею «Джерело» Світлана Кроп розповіла про основні напрямки діяльності наукового товариства, досвід і здобутки в організації науково-дослідної роботи ліцеїстів, роль співпраці ліцею з НУБіП України у формуванні молодого науковця.

     Методист районного науково-методичного центру управління освіти, координатор Голосіївської районної філії МАН Олена Скорик у своєму виступі поінформувала учасників про підсумки роботи Голосіївської районної філії МАН у 2017/2018 навчальному році та основні пріоритети діяльності у новому навчальному році. Особливу увагу учасників сесії було приділено рекомендаціям щодо організації і проведення конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН, зокрема вимогам оргкомітету ІІ етапу конкурсу-захисту щодо дотримання принципу академічної доброчесності.
     Роботу сесії продовжили науковці, викладачі кафедр факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.
     Доцент кафедри екобіотехнологій та біорізноманіття, доктор сільськогосподарських наук Юлія Коломієць розповіла про перспективи розвитку біотехнологічної освіти в Україні та можливості дослідницької роботи учнів шкіл на кафедрах та в лабораторіях.

     Доцент кафедри фітопатології імені академіка В.Ф. Пересипкіна, кандидат сільськогосподарських наук Мирослав Піковський повідомив про мікологічні дослідження на кафедрі фітопатології, їх унікальність та перспективність та запросив учнів – членів МАН до наукової роботи під керівництвом викладачів кафедри.
     Сесія завершилась екскурсіями до навчально-наукових лабораторій. Учні-слухачі МАН в Проблемній науково-дослідній лабораторії мікології та фітопатології ознайомилися з проведення досліджень у сільському господарстві з мікології, фітопатології, фітобактеріології, імунітету рослин, промислового грибівництва, технологій захисту рослин та культивованих грибів. У Навчально-науковій лабораторії фітовірусології та біотехнології учням розповіли про застосування технології мікроклонального розмноження рослин, що дозволяє вирішувати важливі проблеми рослинництва, збільшувати коефіцієнт розмноження цінних культур, отримувати оздоровленні рослинні організми, а це розкриває широкі перспективи для збереження генофонду рідкісних і зникаючих видів рослин.

  

     Робота сесії була змістовною та цікавою.
     Адміністрація Еколого-природничого ліцею №116 міста Києва висловлює щиру вдячність ректору НУБіП України Станіславу Ніколаєнку, декану факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Миколі Долі та професорсько-викладацькому складу університету за співпрацю в навчанні та вихованні підростаючого покоління.

     Бажаємо слухачам відділень МАН та їх керівникам натхнення, успіхів, нових творчих та наукових перемог, досягнень, вражень, цікавих подій, плідної праці на науковій ниві.

Світлана Кроп,
заступник директора з навчально-виховної роботи
природничо-екологічного ліцею № 116

Оксана Сикало,
заступник декана факультету
захисту рослин, біотехнологій та екології

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook