Перші враження майбутніх проектних менеджерів про навчання у Поморській академії (м.Слупськ, Польща)

1 березня 2018, 12:11

Навчаючись у магістратурі факультету аграрного менеджменту «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами»  можна  отримати два дипломи: один НУБіП України, а другий – Поморської академії – польського вищого державного навчального закладу з 40-річною традицією, який розташований у стародавньому місті Слупську поблизу Балтійського моря з багатою історією та культурою. 

 

Ми стали першими з майбутніх проектних менеджерів, які 15 лютого 2018 року вирушили на навчання до польського навчального закладу за програмою подвійних дипломів за напрямком «Національна безпека».

 

Після майже двох тижнів перші враження від навчання є доволі позитивними! Спочатку було незвично через незнання мови, однак всі викладачі поставилися до цього з розумінням. Заняття проходять дуже змістовно та досить цікаво.

Ми навчаємося у групі, що налічує 61 студента, з яких половина є студентами з різних країн (Чехії, Туреччини, Азербайджану, Словаччини та України), які приїхали на навчання за різними програмами подвійних дипломів та ERASMUS+. У всіх студентів є вільний доступ до Інтернету, що значно полегшує для нас паралельне освоєння предметів за магістерською програмою «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту. Через Академічну мережу ми можемо скористатися доступом до вітчизняних і зарубіжних електронних бібліотечних баз.

Співробітники адміністрації академії, незважаючи на визначені години прийому, завжди готові допомогти в організаційних питаннях. Розклад занять розроблено досить гнучко, тому ми маємо можливість не тільки навчатися, а й працювати та організувати цікаве дозвілля. Поморська академія має три гуртожитки, спортивний центр та центр вивчення іноземних мов, а також пропонує студентам різні додаткові форми розвитку своїх здібностей: діяльність у наукових гуртках та громадських організаціях.

Життя у гуртожитку проходить насичено та цікаво. З самого початку гуртожиток викликав у нас досить позитивні враження, оскільки у ньому створені всі умови для комфортного проживання та успішного навчання. Наша група є дуже дружною та веселою, тому сумувати у вільний від навчання час нам не доводиться. Майже кожного вечора ми збираємося разом, обговорюємо події дня, що минає та граємо в інтелектуальні ігри.  

Місто Слупськ – це одне з найпривабливіших туристичних місць з неперевершеними архітектурними пам’ятками та добре розвиненою інфраструктурою. Та, завдяки тому, що в нас відкрита студентська віза і є міжнародний студентський квиток, маємо гарну можливість для подорожей Європою, що і збираємося зробити на канікулах. 

 

Ми дуже вдячні завідувачу кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Лідії Шинкарук, що можемо скористатися можливостями, які створено у Поморській академії щодо оптимального поєднання навчання та здобуття професійного і практичного досвіду, який знадобиться у майбутньому на ринку праці, та декану факультету аграрного менеджменту Анатолію Остапчуку, які перед від’їздом привітали нас з прийняттям важливого рішення на шляху до реалізації своїх планів і мрій та побажали успіхів у навчанні, щоб якнайкраще представити наш університет. 

Денис Соломаха,
магістр 1-го року навчання
освітньої програми «Управління інвестиційною
діяльністю та міжнародними проектами»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook