Виробництво у освіту

8 лютого 2018 року
Ніжинський агротехнічний інститут
8 лютого в інституті пройшла непересічна подія – відбулася зустріч студентів та керівництва інституту з директором СТОВ «ОЛСТАС-ЛЬОН» Станіславом Котенком та заступником Олесею Єфименко.

У рамках зустрічі Станіслав Іванович презентував діяльність своєї компанії, особливістю якої є сучасна система менеджменту, ретельний підбір кадрів, використання точного землеробства, технології смугового обробітку ґрунту Strip-till. Також він розповів про технології вирощування культур, які використовуються на підприємстві та дозволили йому за підсумками 2016 року зайняти перше місце в Чернігівській області серед аграрних підприємств.

Велика увага приділяється підтримці молодих спеціалістів, соціальним гарантіям, стажуванню за кордоном, участі у міжнародних виставках. Відповідаючи на запитання студентів щодо можливості проходження практик розповів про готовність співпрацювати не лише в цьому питанні, а й в питаннях стажування протягом всього навчання, починаючи з другого курсу, з подальшим працевлаштуванням.

Під час свого виступу директор інституту акцентував увагу на тому, що головною вимогою сьогодення є постійне самовдосконалення викладача як фахівця. Тому стажування молодих фахівців на провідних підприємствах області є невід’ємною складовою навчально-методичної діяльності викладача. Це дозволить підняти на новий рівень упровадження сендвіч-курсів і дуальної системи та підвищити ефективність освітнього процесу в цілому.

Ще однією приємною подією стало продовження традиції заохочення студентів, які очолюють рейтинг успішності у вивченні дисципліни «Економіка підприємства», запровадженої професором кафедри аграрної економіки Анатолієм Москаленком: за підтримки СТОВ «ОЛСТАС-ЛЬОН» студенти братимуть участь у роботі міжнародних науково-практичних конференцій за їх вибором та опублікують свої наукові роботи.

Результатом зустрічі стало підписання Протоколу про наміри, який передбачає розгортання співробітництва з метою поглиблення на якісно вищому технологічному рівні підготовки фахівців з урахуванням потреб виробництва.

Покращення практичної підготовки студентів неможливе без сучасного високотехнологічного виробництва, яке є на підприємстві СТОВ «ОЛСТАС-ЛЬОН». Тож за рахунок тісної співпраці і узгодження взаємодії освітньої та виробничих сфер вдасться суттєво скоротити існуючий розрив між теорією та практикою. Цьому сприятиме органічне поєднання проведення теоретичних занять в інституті та навчальних і виробничих практик на підприємстві.

В перспективі ж створення навчально-практичного центру – полігону для відпрацювання технологій в рослинництві, механізації, переробній сфері.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook