Питання фінансової самостійності відокремлених підрозділів – головна тема ректорату

2 жовтня 2017 року

     2 жовтня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. І сьогодні воно було присвячене співпраці з відокремленими підрозділами. Згідно з новим Законом «Про освіту» фінансування коледжів з 2018 року передається на місцеві бюджети, а ті коледжі, що перебувають у складі університетів, фінансуватимуться за рахунок базових установ, державних асигнувань на них виділятися не буде. У зв’язку з цим ректор доручив проректору з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадиму Ткачуку та фінансово-економічним службам зробити відповідні розрахунки. Загалом же новий закон має чимало новел, які потрібно ретельно вивчити і проінформувати членів розширеного ректорату, зазначив Станіслав Ніколаєнко.

     За ініціативою нашого університету, декана економічного факультету Анатолія Діброви найближчим часом планується провести круглий стіл, присвячений перспективам вищої економічної аграрної освіти. До участі в ньому будуть запрошені декани факультетів економічного профілю і менеджменту аграрних ВНЗ України.

     Учений секретар Оксана Барановська ознайомила з наказом щодо закріплення відповідальних за конференц-залами третього корпусу. За організацію заходів і лад в залі засідань вченої ради (аудиторія 308) відповідальна учений секретар, студентській синій залі (аудиторія 309) – директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко, актовій залі (аудиторія 310) – завідувач кафедри культурології Ірина Майданюк. Відповідальні повинні затвердити регламенти підготовки приміщень до проведення засідань і заходів, а також прийому після їх завершення.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко зупинилась на перебігу навчального процесу, підготовці до випуску 2018 року, подачі статистичної звітності до Міністерства освіти і науки.

     Завідувач оздоровчого віддалення університету В’ячеслав Крупка доповів про затвердження студентською поліклінікою графіку проходження медоглядів студентами, який буде опублікований на офіційному сайті університету та розданий в дирекції та деканати.

    Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко озвучив підсумки публікаційної активності науково-педагогічних працівників за три квартали цього року. Маємо 118 публікацій у цитованих міжнародних виданнях, що включені до наукометричних баз Web of Science та Scopus. Ректор Станіслав Ніколаєнко доручив провести в університеті День науки для кафедр, де керівники наукових тем прозвітують про результати досліджень, представлять науковий продукт, зрозумілий пересічному громадянину.

      Проректор Вадим Ткачук повідомив про початок роботи підготовчого відділення для іноземних студентів. 7 жовтня заплановано провести відеоконференцію з Університетом штату Пенсильванія щодо реалізації домовленостей між університетами про організацію курсів на базі НУБіП з безпеки і якості харчових продуктів. Також готується зустріч зі студентським активом, який бажає долучитися до міжнародної діяльності та взяти участь в програмах стажування, навчання чи практиці закордоном.

     Завідувач кафедрою військової підготовки Анатолій Есаулов доповів про зменшення контингенту курсантів, порівняно з минулим роком на третину. Пов’язано це, перш за все, зі складною ситуацією в державі, слабким військово-патріотичним вихованням і, як показало опитування студентів, необхідністю внормувати розклад занять, аби на навчання на кафедрі виділявся окремий день в тиждень.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про уточнення проекту заходів з енергозбереження на 2018 рік. На цьому тижні починається монтаж систем водовідведення на відремонтованих дахах, будівельна бригада приступила до внутрішнього оздоблення вестибюлю корпусу №4.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін закцентував на встановленні звукопідсилючої апаратури в конференц-залах третього корпусу, проведенні тендерних торгів, необхідності проведення списання застарілого і непридатного майна та інвентаризації.

 

Голова Студентської організації Катерина Дювенжі проінформувала про результати Студентської республіки та плани роботи студентського самоврядування на найближчий період.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Вадиму Ткачуку – вивчити ситуацію з фінансуванням відокремлених підрозділів, дотримуватися режиму ефективного використання коштів і економії. Ігорю Ібатулліну – проаналізувати економічну діяльність навчально-дослідних господарств, запланувати проведення засідання ради Асоціації вищих аграрних навчальних закладів. Віталію Коваленку – контролювати лад в студентських гуртожитках, внести пропозиції щодо організації «Школи лідера». Валерію Іщенку – провести ретельну перевірку протипожежної безпеки та готовності до опалювального сезону, затвердити план озеленення території.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook