Краса збереже світ

17 листопада 2016 року

Краса збереже світ

16 листопада студенти 1ст. курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» з куратором групи Скрипник Г.О. відвідали Національний музей літератури України, що знаходиться у старовинному приміщенні i має унікальну історію. Адже, в приміщенні в дореволюційний період знаходився Навчальний корпус чоловічої колегії ім. Павла Галагана, в якій навчалися: всесвітньо відомий вчений Агатангел Кримський, академіки Володимир Липський i Олександр Богомолець, письменники Михайло Драй-Хмара i Павло Филипович. Студенти дізнались багато цікавого про талановитих людей, які творили історію i культуру нашої держави.

 


Також студенти відвідали бібліотечну залу колегії, столітньої давнини в якій проводяться літературні зустрічі, вручення літературних премій, зустрічі з письменниками. Побували в колегіальній церкві Св. Павла, де Іван Франко в травні 1886 році вінчався з Ольгою Хоружинською.
Студенти побували також на відкриті виставки флора-мозаїчних об’ємних панно «Сичі в гаю перекликались» заслуженого майстра народної творчості Ольги Літус, що присвячена творам Т.Шевченка. Яка була присутня на даному заході.

 


Її роботи є унікальними i неповторними, побудовані на насінні рослин, вирощених a Україні, з триколірним розписом на кожній насінині. Завдяки цьому встановлено рекорд за кількістю насіння гінкого білоби i занесено до «Книги рекордів України» та вручено сертифікат.
Студенти були враженні побаченим, а саме таланту майстра, яка створила шедеври i меценатам, які організували i профінансували виставку.

 



Галина Скрипник
доцент кафедри фінансів 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook