Завершилась українсько-польська студентська дослідна експедиція лісами Полтавщини

7 вересня 2016 року

     У серпні цього року в лісах Полтавщини члени гуртка «Таксатор» кафедри лісової таксації та лісовпорядкування проводили спільні дослідження з гуртківцями-лісівниками Вармінсько-Мазурського університету (Польща). Тематика включала дослідження структури природних дубових насаджень лівобережної України та зміни її лісистості протягом останніх 200 років. 

      До дослідницької ініціативи польських студентів долучилися студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства Максим Мацала та Марина Шумейко, які в рамках підготовки дипломних робіт досліджують дубові насадження в Лісостепу. Зокрема Максим Мацала (дипломний керівник Андрій Білоус) досліджує деревний детрит дубових насаджень, а Марина Шумейко (дипломний керівник Віктор Миронюк) працює над моделюванням твірної стовбурів дерев дуба звичайного. Вирішення студентами поставлених завдань дозволить поглибити розуміння закономірностей росту, розвитку і таксаційної структури дубових лісів України.

     Студентська експедиція протягом двох тижнів досліджувала 100-200-річні дубові насадження ДП «Лубенське лісове господарство» і «Пирятинське лісове господарство». Лісгоспи надавали всебічну допомогу в проведенні студентських досліджень, без якої було б неможливо організувати ефективну роботу експедиції.

     Завершальним етапом став польсько-український науковий семінар на базі кафедри лісової таксації та лісовпорядкування, де учасники експедиції підвели підсумки польових дослідних робіт та поділилися досвідом організації роботи студентських наукових гуртків.

     Сподіваємось на розвиток наукової та навчальної співпраці з Вармінсько-Мазурським університетом. Наразі заплановано підготовку спільних наукових публікацій та участь у науково-технічних заходах.

Олександр Гірс,
завідувач кафедри
лісової таксації та лісовпорядкування

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook